Kryefaqja / KULTURË / DY BYLBILAT E KËNGËS SHQIPE QË NA MBAJTEN SHPIRTIN GJALLË 

DY BYLBILAT E KËNGËS SHQIPE QË NA MBAJTEN SHPIRTIN GJALLË 

SHKURTE FEJZA & SHYRETE BEHLULI !

Duke filluar që nga viti 1978,atëher edhe kur debutuen në përvjetorin e 100 të Lidhjes së Prizerenit me këngen ”Kur Ballkani mori flakë”,aty u pa se kemi të bëjmë me dy talente të cilat i kishte nxjerrur koha për ditët e vështira që do të pasononin për popullin

shqiptarë të okupuar nën ish Jugosllavi.

Orkestrimi,testi,muzika dhe zëri i tyre ishin ato që e qojshin peshë shpyrtin e përvuajtur të popullit tonë në atë kohë të vështira.

Edhe pse kalonim ditët e vështira zhanri i këngve të tyre ishte ai patriotik dhe me anë të këngës ne mbaheshim shpresat tona gjallë se një ditë do të vie Liria,njëherit kënget e tyre për asnjë moment

nuk u ndalen dhe ishin inspirim i yni në punet tona që bënim në ilegalitet në ato kohë.Prej viteve 80′-99′ edhe përkunder rreziqeve që kalonin nuk e ndërruan zhanrin dhe gjithmon dilnin me këngë të reja patriotike,që prapë po e ceki se ishte katalizatori ynë.

Fshatin Mushtisht të Therandes dhe Shoqërin Kulturore Artistike 

e kishin ba qerdhe të nxjerrjes së këngtarve dhe këngtarve të

rinjë e të reja.Jo vetëm këtu por në tërë Kosovën ishte krijuar një

Estrad e cila Ju përgjigjej Kohës,me Ilir Shaqirin,Shaqir Cërvadikun

Mahmut Feratin,motrat Mustafa,Lumnie Ibrahimi,Nysret e Afrim

Muqiqi,Hysni Klinakun,Shemin e plotë e plotë të tjerë të cilët dhanë kontributin e tyre me këngë për qlirimin e Kosovës.Kurse këto dyja Shkurte Fejzen e Shyrete Behluli ishin themeluesit e gjithë kësaj

gjenerate mundem të them të Artë.

Shkurte Fejza dhe Shyrete Behluli për ne janë Heroina të gjalla.

Check Also

Nuk jam lypëse,jam nënë dëshmori

Babi të lutem do më dëgjosh Para se nga mësuesi im të kuptosh, Sot në …

Leave a Reply