Kryefaqja / Uncategorized / Edith Durham

Edith Durham

Shqiptarët nuk duan t’ia dijnë fare për fenë,
ata i bashkonë kombi dhe jo feja.”
Edith Durham

Mary Edith Durham (Meri Edit Daram, 1863 – 1944) ishte udhëtare, artiste dhe shkrimtare e famshme angleze e cila u bë e njohur me vështrimet antropologjike të popujve ballkanas nga fillimi i shekullit 20.

Check Also

Krijohet portreti i komandantit legjendar Adem Jashari me 200 mijë plumba

Jemi në prag të shënimit të manifestimit “Epopjea e UÇK-së” në Prekaz Ky 20-vjetori i …

Leave a Reply