Kryefaqja / OPINION / Fakte që tregojn se Çakorri ishte histroikisht pjesë e territorit të Kosovës(FOTO)

Fakte që tregojn se Çakorri ishte histroikisht pjesë e territorit të Kosovës(FOTO)

Janë publikuar dëshmi të reja në një fotografi që tregojn ,se në të kaluarën Çakorri ishte pjesë e territorit të Pejës.
Kjo foto tregon se ky territor ka qënë i shfrytezuar nga banor shqiptar, ku kishin ngrit edhe një shtëpi banimi të përbashkët.
Një shtëpi e vjetër ,e cila në foto mban një mbishkrim në gjuhën serbo-malzeze shkruan, “Pejë-Shtëpia e bjeshkatarëve në Çakorr”.
Është kjo një faktografi shtesë që tregon të kluaren historike shqipëtare të kesaj zone, e cila me percaktimin aktual të vijës kufitare ,që ka bërë Komisioni për Demarkacion i udhëhequr nga Murat Meha do ti takoj Malit të Zi.

Check Also

Varreza historike për ushtarët e rënë si pushtues në një tokë të huaj – pas Kosinës dhe Bularatit?!

Nga Shpëtim Idrizi Ceremonial shtetëror me protokoll shteti…?! Po për andartët grekë që shkrumbuan jugun e …

Leave a Reply