Kryefaqja / HISTORI / KRIMET GREKE / Kronologjia dhe emrat e disa emigrantëve shqiptarë të vrarë në Greqi.

Kronologjia dhe emrat e disa emigrantëve shqiptarë të vrarë në Greqi.

Në periudhën nëntor 1992- mars 1997 janë vrarë 47 emigrantë, ku nga këta 45 ishin shqiptarë dhe 2 romë. Në këtë periudhë ka pasur rreth 141 sulme kundra emigrantëve, ku mekanizmi shtetëror (policia) ka kryer 86 sulme. Deri më sot llogariten rreth 154 vrasjeve makabre.

Disa emra të emigrantëve të vrarë në Greqi S. Grina vrarë më 1992 N. Dremaj (20 vjeç ) vrarë më 18/12/ 1992; A. Kuka (18 vjeç) 25/02/1995; I. Frroku (26 vjeç) 15/03/ 1995; A. Trocka 27/03/1995; A.Isaku 1/05/1995; Q. Bikli Nëntor 1995; T. Kodra 2/12/1995; B. Xixa (28 vjeç) 26/12.1996; J. Moka Nëntor 1996 Erion. X (14 vjeç) 8/02/1996; G. Meko (17 vjeç) 6/04/1997; I. Meksi ( 26 vjeç) 3/08/1997; A. Domaniku (16 vjeç) 30/09/1997; B. Bregkoki ( 30 vjeç) 16/12/1997; H. Sefa (19 vjeç) 28/12/1997; A. Fotiu 8/05/1998; B. Bakollari (28 vjeç) 5/06/1998; M. Gjenci 15/06/1998; S. Butka (40 vjeç) 8/11/1998; A. Hoxholli Nëntor 1998; I. Subashi 2/08/1999; S. Qilari 14/02/1999; A. Vekshi Mars 1999; A. Vejziu 13/03/1999; L. Pepa (20 vjeç) 18/03/1999; F. Neta (45 vjeç) 7/04/1999; A. Sufo 16/07/1999; A. Xhafa (48 vjeç) Prill 2000; B. Qoshku (23 vjeç) 1/11/2000; Xh. Kacani (22 vjeç) 23/11/2000; G. Çelniku (20 vjeç) 21/11/2001; A. K. (32 vjeç) 2/11/2002; A. Beso (27 vjeç) 11/05/2003; G. Fati (23 vjeç) 23/08/2003; A. Vreto (25 vjeç); 23/08/2003 V. Bytyçi (18 vjeç); 23/09/2003 A. Lufo (20 vjeç) Korrik 2003; L. Bërdëllima (36 vjeç) 11/08/2004; J. Karo (30 vjeç) 16/09/2004; I. Frroku (26 vjeç) 15/03/2005; B. Praimi (39 vjeç) 8/09/2005; F. Lika (24 vjeç) 2/11/2005; E. Jahaj (18 vjeç) 1/01/2006; L. K. (20 vjeç) 15/03/2007; G. Lajoti Nëntor 2007; L. Kalca (18 vjeç) 15/04/2007; I. Late (45 vjeç) 8/11/2007; A. Zoto (20 vjeç) 1/03/2008; F. Lala (24 vjeç) 22/09/2008; E. Bakiu (22 vjeç) 22/09/2008; A. Gashi 20/04/2009; N. Todi (20 vjeç) 4/02/2010; A. Manko 1/06/2010.

Mosha mesatare e emigrantëve të vrarë është 26 vjeç. Mosha më e madhe e të vrarëve është 48 vjeç, ndërsa mosha më e re është 13 vjeç. 

Disa emra të policëve grekë që kanë vrarë emigrantët e pafajshëm

 I. Sejtaridhis * 9/11/1992; Dh. Janopoulos 27/12/1992; A. Dellas 12/09/1993; A. Mesinis 20/02/1994; N. Kunapakis 9/03/1994; L. Karajanis Nëntor 1994; I. Rigas nëntor 1994; I. Sejtaridhis * 9/11/1992; Dh. Janopoulos 27/12/1992; A. Dellas 12/09/1993; A. Mesinis 20/02/1994; N. Kunapakis 9/03/1994; L. Karajanis nëntor 1994; I. Rigas Nëntor 1994.

S. Papadopulos 25/02/1995; A. Fotopulos Nëntor 1995; D. Karakajdas 20/01/1996; D. Spiropulu 11/11/1996; D. Trimis 10/11/1996; M. Andreopulos 8/02/1997; S. Tagaras 15/04/1997; D. Tsagrakos 3/08/1997; G. Spanidis 16/12/1997; G. Atmaxidis 6/03/1998; S. Demetriu 8/05/1998; P. Tcoleridis 8/11.1998; K. Zaharopulos Shkurt 1999; And. Kanavas Mars 1999; Ath. Kanavas 13 mars 1999; J. Rizopulos 21/11/2001. /Të dhënat janë marrë nga një studim i autorit Shpëtim Zinxhiria/

Rreth Shqipëria e Bashkuar.AL

Check Also

Shtator 1946/ Tuk Jakova: OKB të ndërhyjë, minoriteti shqiptarë grek të kthehet në trojet e veta në Çamëri

Shifrat e viktimave të genocidit grek ndaj popullsisë çame dhe protesta e kreut të delegacionit …