Kryefaqja / KULTURË / U RRITA MË MESIN E SHQIPONJAVE 

U RRITA MË MESIN E SHQIPONJAVE 

Vargje nga Rudi Berisha * 19 *–––––––––––––––––––––––––
Trimat përherë i kanë vra më tradhti 

Punëtoret dhe shërbëtorët e atdheut

Disa nga ata i kanë quajtur tradhtar

E disa i lan të jetojnë në varfëri
A ka forcë që e ndalon fjalën time

A ka gurë që rrënon vargjet e mia

A ka ‘’ njeri’’ që më pengon rrugën 

Jo jam zemër luan e vargjet shpat i kam
Qielli më fali bukurin e tij në vargje

Hëna më ndriçoj çdo hap të jetës

Dielli i ngroh përditë fjalët e lindura 

Zoti më dhuroj misionin për të shkruar
Drita e syve më digjet për të varfrit

Shpirtit më dhemb për të paditurit

Dua të shkruaj shqip për Shqipëri 

Për tokën ç’u rrita në mes shqiponjave 
Injorantet lidhen më litarin tonë në nisje

Na lidhen në rrugën tonë të marrit në kohë

Lidhen për vargjeve të mija në teh shpate

Një ditë do të përgjaken vet-mashtruesit 
Jam zemërmirë e shpirtbardhë misionar

E dua popullin tim të ndritur e faqebardhë

I dua të varfrit s’ vie nga varfri nëpër jetë

Por nuk e fal mashtrimin kur përjetë
Do të falja por atdheun më copëtuat 

Nuk të fal që popullin ma përgjaket 

Duart e popullit na i lidhet më zinxhir

Fjalën e Dëshmorit nuk e le të lirë
Rudi Berisha

–––––––––––––––––––––––––––

Tiranë, më 29 dhjetor 2016

Rreth Shqipëria e Bashkuar

Check Also

Motra e Mitrovicës

Tregim nga Lek Gjoka Zhurma në Disko- Klub “Ujvara” e përzier me tym duhani dhe …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *