Kryefaqja / OPINION / MJERIMI I INSTUTICIONAL,I SHTETIT TË KOSOVËS ! 

MJERIMI I INSTUTICIONAL,I SHTETIT TË KOSOVËS ! 

Shkruan: Besim Ferizi

Se vërtet shteti i Kosovës,është në duar të njerzëve,të shantazhuar

nga dosjet e krimit,kriminalitetit,korrupsionit njerzë që për interesa,

të tyre,familjarve të tyre dhe klanit të tyre.

Njerzë mjerana,që jan të mësuar,të jen puthatorë të duarshë,të patronve të tyre dhe miqëve të tyre.
Se mjerimi instuticional,ka arritur deri këtu,sa presidenti jo legal dhe jo legjitim,i kontrabanduar nga lista e çetnikve serb,të instaluar nga

shteti terrorist i Serbis,shkon turistë në SHBA-në dhe nga atje na

bëhet edhe shitës i biletave të aeroplanit,a ka ma mërrëzi,a ka ma

ideotësi,se sjellja e një presidenti,që i thot vetës president.
Një kryeparlamentar,që nuk arriti të thërras një seanc,të parlamentit seanc të jashtëzakonshme,por i nevoiten gjashtë ditë,gjashtë ditë

të mblidhen në një seanc parlamentare,deputetët/e që kan paga

dhe meditje të majme,nga taksapaguesit e këtij vendi të varfër.
Një kryeministër,që mban dy duar në xhepa,me njëren dorë e ruan

Librezen e kuqe të LKJ-së,kurse me dorën tjetër,ruan rexhistrin se cilin patriot,ish ushtar,ish komandant duhet të ja qesin rrjetin,dhe ta shkatërrojn,financiarisht,familjarisht dhe moralisht.
O ju të mjer,o ju Mjerana,lëshone rrugën për atë zot,se na murret në qafë,naj humbet krejt këto sakrifica,gjakun dhe mundin e shumë

gjeneratave,që ta kemi kët shtet,që aq shum e paguam,lëshone rrugën o ju njerz të shantazhuar,nga dosjet e krimit,kriminalitet,korrupsion,lëshone rrugën e mos na sjellni,luftën mes vete,se ne jemi të vendosur me çdo çmim,ta mbrojm shtetin e Kosovës.
Tani jan rizgjuar ndjenjat e Kombit,po flet Kombi,nëpër katër anët e rruzullit tokësor,po flasin intelektualet,puntoret,estrada,aktorët,sportistët,po flet me një gjuhë edhe instuticionet e shtetit Shqipëtar,

me një fjalë,është rizgjuar i tër Kombi.

Rreth Shqipëria e Bashkuar

Check Also

Daorsoni i Daorsëve dhe shqiptarët e sotëm

Jo rastësisht u futa në literaturën kroate për ilirët, edhe literatura boshnjake është shumë e …