Kryefaqja / LAJME / Veliu: Pse Shqipëria dhe Kosova ende nuk kanë lëshuar urdhërarrest për këta kriminelë serbë?

Veliu: Pse Shqipëria dhe Kosova ende nuk kanë lëshuar urdhërarrest për këta kriminelë serbë?

Kryetari i Lëvizjës për Shqipëri të Bashkuar, Tahir Veliu përmes një shkrimi të dërguar në mediat shqiptare, ka reaguar edhe një herë ndaj padrejtësive të vazhdueshme ndaj ish-ushtarëve dhe ish-udhëheqësve të Ushtrisë Çlirimtare të Kosovës, të cilët ende ballafaqohen me arrestime dhe ndalesa të lëshuara nga Serbia gjenocidiste. “Deri kur?! Ja ku e keni listen fillojeni dikund”, ka shtuar Veliu.

Ja shkrimi i plotë:

Emrat e kriminelëve serbë që kryen masakrat në Kosovë

Kush janë barbarët serbë që morën pjesë në Masakrën e Reçakut

Sipas dëshmitarëve që mbijetuan krimin, në vrasjen e bashkfshatarëve të tyre (përveç njësive militare dhe paramilitare serbe) morën pjesë edhe serbët lokalë, që punonin në postë, në kuvendin komunal të Shtimes etj.

 1. Bizhidar Markoviç
 2. Çedomir Aksiç
 3. Zhivorad Stojçetoviç
 4. Bogdan Nojiç
 5. Jovica Stojkoviç
 6. Momir Ristiç
 7. Zvonko Ristiç
 8. Ljubomir Nojiç
 9. Nenad Marinkoviç
 10. Pavle Marinkoviç
 11. Zoran Nedelkoviç
 12. Sllavisha Marinkoviç
 13. Vojisllav Janiçijeviç
 14. Milivoje Çanoviç
 15. Jovica Jovanoviç
 16. Stojan Aksiç
 17. Millorad Kostiç
 18. Dragisha Kostiç
 19. Dragan Tasiç

Kush janë 35 kriminelë serbë që morën pjesë në vrasjen e 750 shqiptarëve dhe rrëmbimin e 680 të tjerëve nga Gjakova

35 emra të kriminelëve serbë që akuzohen nga familjarët e viktimave si përgjegjës për vrasjen e 750 shqiptarëve dhe rrëmbimin e 680 të tjerëve nga komuna e Gjakovës.

Emrat e kriminelëve janë:

 

 1. Stanojeviç Momçilo
 2. Çamoviç Sreten
 3. Stanojeviç Milan
 4. Çoliç Rade
 5. Slavkoviç Milan
 6. Stanojeviç Sava
 7. Kovaç Slobodan
 8. Stojanoviç Sava
 9. Dekiç Milan
 10. Dekiç Momçilo
 11. Raçiç Dragan
 12. Mirkoviç Vuk
 13. Vujoviç Vaso
 14. Vujoviç Nikotin
 15. Ragiç Darko
 16. Simiç Bozhidar
 17. Stefiç Nikola
 18. Stefiç Bojan
 19. Obradoviç Ljubisha
 20. Pantoviç Radovan
 21. Pantoviç Miliç
 22. Jovanoviç Aca
 23. Bozhoviç Çedomir
 24. Jovanoviç Sava
 25. Ristiç Predrag
 26. Jovanoviç Goran
 27. Shqepanoviç Millosh
 28. Krstiç Srgjan
 29. Dikiç Milan
 30. Dikiç Momçilo
 31. Dimiç Zvezdan
 32. Jovanoviç Sinisha
 33. Rajkoviç Gojko
 34. Drashkoviç Laza
 35. Lazareviç Doka

Kush janë barbarët që masakruan 19 anëtarë të familjes Imeraj në fshatin Padalishtë

Kriminelët që kanë ekzekutuar mizorisht familjen Imeraj, janë serbë të ardhur nga disa fshatra të komunës së Burimit (ish-Istogut).

Ata janë:

 1. Predrag Belosheviq (Pjesëmarrës i luftrave në Kroaci dhe Bosnjë – Hercegovinë);
 2. vëllezërit Grujica e Lubisha Belojeviq,
 3. Zharko Belosheviq,
 4. Zhika Belosheviq,
 5. vëllezërit Malisha e Çeda Tijaniq,
 6. Goran Tijaniq,
 7. Dejan Tijaniq,
 8. Vedran Tijaniq,
 9. Obrad Tijaniq,
 10. Zhivan Vuçiq,
 11. Mirolub Vuçiq,
 12. Dushan Vuçiq,
 13. vëllezërit Rade e Milisav Ivanosheviq,
 14. Igor Shapiq,
 15. Gradibor Radunoviq,
 16. Ivan Gajin dhe
 17. Zoran Shlaniq – të gjithë nga fshati Cërkolez;
 18. Dushan Shapiq e Zharko Shapiq nga Belica;
 19. Dragan Cvetkoviq nga Uça dhe
 20. Sllobodan Petkoviq nga Zhakova.

Kush janë barbarët që morën pjesë në ekzektutimin e 147 shqiptarëve në Izbicë

Sipas raportit të KMDLNJ-së (6 prill 2000) në ekzekutimin e 147 shqiptarëve në Izbicë janë përfshirë edhe serbët lokalë të fshtarave të Drenicës dhe të Burimit (ish-Istogut).

Në këtë masakër mizore kanë marrë pjesë: 42 pjestarë të familjeve Tomasheviq nga Syrigana, e këta janë:

 1. Mihajlo Tomasheviq
 2. Veselin Tomasheviq
 3. Sllavko Tomasheviq
 4. Vujadin Tomasheviq
 5. Nenad Tomasheviq
 6. Stojadin Tomasheviq
 7. Igor Tomasheviq
 8. Miloje Tomasheviq
 9. Vladan Tomasheviq
 10. Radoslav Tomasheviq
 11. Vasilije Tomasheviq
 12. Milosh Tomasheviq
 13. Radivoje Tomasheviq
 14. Preda Tomasheviq
 15. Srgjan Tomasheviq
 16. Millorad Tomasheviq
 17. Mileta Tomasheviq
 18. Radenko Tomasheviq
 19. Mile Tomasheviq
 20. Stojadin Tomasheviq
 21. Milenko Tomasheviq
 22. Milan Tomasheviq
 23. Dragoljub Tomasheviq
 24. Gjoko Tomasheviq
 25. Boshko Tomasheviq
 26. Zhivorad Tomasheviq
 27. Zhivojin Tomasheviq
 28. Najdan Tomasheviq
 29. Nebojsha Tomasheviq
 30. Nenad Tomasheviq
 31. Branillav Tomasheviq
 32. Ratko Tomasheviq
 33. Filip Tomasheviq
 34. Dejan Tomasheviq
 35. Gordan Tomasheviq
 36. Predrag Tomasheviq
 37. Despot Tomasheviq
 38. Tadisha Tomasheviq
 39. Sinisha Tomasheviq
 40. Tomisllav Tomasheviq
 41. Zoran Tomasheviq
 42. Goran Tomasheviq
 43. Branisllav Kragoviq
 44. Ratko Kragoviq i biri – po nga nga Syrigana.

Pastaj,

 1. Marko Ristiq
 2. Marko Damjanoviq
 3. Dragoljub Rajkoviq
 4. Jovica Rajkoviq
 5. Rade Kovaçeviq – Zec
 6. Dika Kovaçeviq
 7. Ognjan Kovaçeviq
 8. Gjorgje Mojsiq
 9. Radosav Kovaçeviq – Cule
 10. Mile Jokiq
 11. Nebojsha Kovaçeviq
 12. Sinisha Jokiq
 13. Svetozar Ristiq
 14. Zoran Kovaçeviq – Princ, të gjithë nga Banja;
 15. Momir Milentijeviq
 16. Zoran Jovanoviq
 17. Milutin Arisiq,
 18. Milan Todoroviq
 19. Dejan Spasiq
 20. Nebojsha Nikçiq
 21. Miodrag Komatina
 22. Niqifor Kovaçeviq
 23. Dragan Dimitrieviq
 24. Vukmiq Lazareviq – nga Runiku
 25. Todor Deverxhiq
 26. Rade Deverxhiq
 27. Dragisha Deverxhiq
 28. Milan Shteviq
 29. Dragomir Shteviq
 30. Miliq Petroviq e
 31. Ognjan Petroviq, nga Radisheva
 32. Nenad Shmigiq
 33. Radoje Shmigiq
 34. Cvetko Shmigiq
 35. Dragan Shmigiq e
 36. Gollub Shmigiq nga Leçina.
 37. Dadosha Iliq
 38. Zhivoin Iliq dhe
 39. Momçillo Radovanoviq – nga Kuçica.
 40. Zhivko Jokoviq e
 41. Radosllav Kandiq nga Kotorri, si dhe
 42. Radivoje Rasha – Kalenoviq me të bijtë
 43. Dejan Rasha dhe
 44. Dushan Rasha
 45. Zvonko Jovanoviq
 46. Zoran Jovanoviq
 47. Bllagoje Çolakoviq
 48. Nenad Çolakoviq
 49. Radosh Lajoviq
 50. Ilija Trajkoviq
 51. Rajko Rajçiq
 52. Vllado Bakraçeviq
 53. Lubisha Iliq
 54. Momo Peleviq
 55. Sllagjan (polic i komunikacionit)
 56. Sadudin Rexhepagiq (boshnjak) – të gjitha nga Skënderaj.
 57. Goran Shapiq,
 58. Rade Shapiq dhe
 59. Dushan Shapiq, që të tre nga Belica e Burimit (ish-Istogut).

Kush janë bandat tjera kriminale serbe që kanë kryer krime në Drenicë

Në tetor 1999 në fshatin Sankoc të Drenicës, gjatë pastrimit të terenit nga njësiti i TMK-së, të Batalionit I-rë “Ymer Alushani” të Brigadës 121 “Kumanova”, në njërën nga ish-bazat e shtabit komandues të bandave kriminale serbe, është gjetur një listë me emra të formacioneve ushtarake që vepronin në Drenicë. Aty janë gjetur edhe numra të telefonave dhe fotografi të ndryshme si dhe ditarë që këta kriminelë kanë mbajtur gjatë luftës në Kosovë. (Shih: revistën Ekskluzive, nr.1. janar 2000, f.101)

Lista e emrave të barbarëve serbë, është si më poshtë:

 1. Llazareviq Dragisha, nëntoger
 2. Gjorgjeviq Sinisha, rreshter
 3. Blanusha Mile, rreshter i vjetër
 4. Korçag Goran, rreshter i klasit të parë
 5. Millanoviq Predrag, dhjetar
 6. Radulloviq Nebojsha
 7. Simiq Goran
 8. Kostiq Sasha
 9. Daniq Sllobodan
 10. Gjorgjeviq Zoran
 11. Shabiq Zvonko
 12. Qausheviq Nenad
 13. Jovanoviq Dragi
 14. Momqilloviq Miroslav
 15. Ivanoviq Milivoje
 16. Dejanoviq Verolub
 17. Janjusheviq Zhivorad
 18. Nedelkoviq Bratisllav
 19. Petkoviq Bogolub
 20. Gjoriq Sllavolub
 21. Vaniq Rasha
 22. Dimiq Dushan
 23. Bajrami Igor
 24. Aliq Zoran
 25. Branko Jançiq

Kush janë barbarët serbë që u përfshinë në vrasjen e Shqiptarëve në Sllatinë të Fushë- Kosovës (?!)

Pas përfundimit të luftës në Kosovë, në garazhin e shtëpisë së Rrahim Imerit në fshatin Sllatinë të Fushë-Kosovës është gjetur një listë me emra të pjesëtarëve të forcave ushtarake e policore serbe që morën pjesë në vrasjen e shqiptarëve në Sllatinë dhe në plaçkitjen e djegien e shtëpive të shqiptarëve në këtë fshat. (Revista: Ekskluzive nr.4 prill 2000, fq.52)

Në këtë listë figurojnë emrat e këtyre kriminelëve:

 1. Zoran Vukdragoviq – toger
 2. Lubisha Simiq – rreshteri
 3. Zoran Ristovski
 4. Dushan Jevriq
 5. Zoran Joviq
 6. Mladen Peshiq
 7. Milosh Mihajloviq
 8. Marko Zhivoinoviq
 9. Slavisha Gjorgjeviq
 10. Miodrag Pejatoviq
 11. Dejan Mikiq
 12. Igor Gurkoviq
 13. Ivan Stanojeviq
 14. Zoran Mimiq
 15. Radoje Bulatoviq
 16. Mile Rangjeloviq
 17. Cvetko Boshkiq
 18. Radoslav Ristia
 19. Slobodan Gjurgjeviq
 20. Darko Miloviq
 21. Dragisha Ivanoviq
 22. Ivan Steviq
 23. Vladeta Stojanoviq
 24. Sasha Aksiq
 25. Nenad Jovanoviq
 26. Nenad Zhivkoviq dhe
 27. Dejan Slaviq.

(Krimineli Dejan Saviq mësohet se ishte pjesëmarrës edhe në masakrat ndaj civilëve shqiptarë në Opojë)

Cilat njësi barbare serbe vranë e masakruan 42 shqiptarë në fshatin Qyshkdhe 35 të tjerë në fshatrat fqinje Pavlan dhe Zahaq të Pejës

Më 14 maj 1999 në fshatin Qyshk (2-3 km afër Pejës) u vranë e u masakruan barbarisht 42 meshkuj, gjatë një sulmi të furishëm nga forcat e kombinuara elite militare e paramilitare serbe.

Në masakrimin e civilëve shqiptarë kanë marrë pjesë:

– Formacioni “Frenki”, një njësit komando i emëruar sipas udhëheqësit të tij Franko Simatoviq – “Frenki”, e cila ka qenë pjesë e forcave speciale të sigurimit shtetëror të Serbisë, të njohur edhe si “Crvene beretke” (Beretat e kuqe).

Njësiti snajperist i Armatës së Tretë “Jugosllave”, grup që theksohet të ketë qenë nën komandën e drejtpërdrejtë të kryegjeneralit të Armatës së Tretë serbe. Pastaj, grupet paramilitare të ashtuquajtur “Munja” (vetëtima). “Munja”, në një raport të organizatës “Human Rights Watch-it” (HRW), përshkruhen se “ka qenë një mishërim i çuditshëm i policëve, kriminelëve dhe të vetëquajturve patriotë, (plotësisht nën kontrollin e armatës dhe policisë), të cilët nga serbët ishin konsideruar si legjendarë, për përleshjet e tyre që kishin zhvilluar me Ushtrinë Çlirimtare të Kosovës dhe për sulmet e pamëshirshme mbi civilët shqiptarë”.

Kush janë barbarët serbë që kryen krime në fshtatin Kishnicë dhe në disa vende tjera të Kosovës

Në nëntor 1999, në fshatin Kishnicë (afër Prishtinës), në shtëpinë e Sabit Krasniqit, u gjet një listë me 20 emra barbarësh serbë. Ata kishin vendosur shtabin operativ paramilitarë dhe nga shumë burime dëshmohet se nga kjo bazë shkonin e bënin krime ndaj popullatës civile shqiptare nëpër shumë pjesë të Kosovës. Bazuar në listën me emra e mbiemra dhe në adresat e tyre, rezultonë se këta barbarë janë nga Kosova me përjashtim të njërit që ishte nga Kurshumlija. Një pjesë prej tyre, krime kanë kryer edhe në fshatin Kishnicë. Për këto krime kanë dëshmuar Musa Gashi dhe Bajram Gashi, që kanë shpëtuar nga thikat e këtyre kriminelëve. (Ekskluzive nr.1 janar 2000, fq.101)

Në listën e gjetur janë skalitur këta emra:

 1. Berisha Ruzhdi – Bekim, rom
 2. Iliq Stalin – Velko
 3. Paniq Pavli – Sinisha, Prelloc i Prishtinës
 4. Cvejiq Lubisha – Lan, Hallaq i Madh – Lipjan
 5. Vukadinoviq Jovan – Njegosh, Kurshumli
 6. Andriq Mirko – Drashko, Prishtinë
 7. Dikiq Branko – Nebojsha, Prilluzhë
 8. Krastiq Rade – Svetisllav, Skullan i Lipjanit
 9. Selishnik Jelica – Tomisllav, Kishnicë
 10. Sinisha Jovanoviq, Kishnicë
 11. Jovan Karaxhiq, Kishnicë
 12. Goran Trajkoviq, Kishnicë
 13. Boban Trajkoviq, Kishnicë
 14. Dejan Trajkoviq, Kishnicë
 15. Predrag Gjorgjeviq, Kishnicë
 16. Petar Saveliq, Kishnicë
 17. Mile Bulajiq, KIshnicë
 18. Gjorgje Bulajiq, KIshnicë
 19. Zhivorad Mitiq – Zhiko, Kishnicë
 20. Dragan Mitiq – Burdo, KIshnicë
 21. Dragan Miliq, Kishnicë
 22. Zoran Trajkoviq, Kishnicë
 23. Mike Iliq, Graçanicë
 24. Dushan Iliq, Graçanicë

Kush janë 22 barbarët që janë përfshirë në vrasjen e shqiptarëve në Klinë

Më 12 Nëntor 1999, është gjetur edhe një listë me emra të kriminelëve serbë, që kanë vrarë, ekzekutuar e masakruar mizorisht qindra civilë Shqiptarë në komunë të Klinës. Në mesin e barbarëve figuron edhe një barbar shqipfolës. Dihet mirëfilli se në komunën e Klinës janë përfshirë më së shumti serbë lokalë në vrasjen e Shqiptarëve.

Lista përmban këta emra:

 1. Danë Balaj
 2. Zoran Dobriq
 3. Zharko Stepiq
 4. Vitomir Saviq
 5. Millorad Stepiq
 6. Gollub Stashiq
 7. Dragomir Stashiq
 8. Bado Bogiqeviq
 9. Zaiq Vojo
 10. Dobishleviq Sreta
 11. Dançiq Vojo
 12. Popi Zoran
 13. Pavlloviq Dragan
 14. Zhivkoviq Radosllav
 15. Zhivkoviq Llazar
 16. Vushtiq Radoje
 17. Zariq Sreqko
 18. Kiziq Gollub
 19. Kiziq Gjoko
 20. Dashiq Nevica
 21. Krstiq Millan

Kush janë barbarët serbë që me emrin “Toga e tmerrit” vranë e masakruan civilët shqiptarë në Viti

Më 2 dhjetor 1999, janë gjetur disa dokumente në Samakovë, Viti, Goshicë, Kabash, Binçë, Kllokot, Zhiti etj., në të cilat dëshmohet se paramilitarët serbë, në këtë rajon kanë vepruar me emrin “TOGA E TMERRIT”. Kjo togë është formuar më 19 maj 1999 dhe për një kohë të shkurtër ka vrarë e masakruar 22 civilë pleq, plaka, fëmijë, gra dhe burra që i zunë nëpër shtëpitë e tyre.

Emrat e kriminelëve janë:

 1. Miodrag Stanishiq
 2. Sasha Jeriniq
 3. Stanisllav Vukiq
 4. Sasha Vujiq
 5. Mirosllav Mihajlloviq – Mikica
 6. Millovan Ivkoviq
 7. Vidosllav Kojiq
 8. Moma Vasoviq
 9. Nenad Perzhiq
 10. Branko Arizonoviq
 11. Nebojsha Stanojoviq
 12. Zoran Cvetkoviq
 13. Sllavisha Maksimoviq
 14. Dragisha Dinqiq
 15. Novica Jakovleviq
 16. Lubisha Arsiq
 17. Sinisha Jovanoviq
 18. Aleksander Jovanoviq
 19. Srgjan Ristiq
 20. Goran Arsiq
 21. Nebojsha Stanishiq
 22. Dragan Nojkiq
 23. Canko Spasiq
 24. Bogoso Krqmareviq
 25. Millosh Mitroviq (komandant i togës).

Kush janë barbarët serbë që kryen krime dhe spastrim etnik në Fushë-Kosovë

 1. Sllavisha Andrijeviq – (njëri ndër organizatorët kryesorë për dëbimin me dhunë të shqiptarëve nga Fushë-Kosova)
 2. Dragomir Popoviq
 3. Boban Mitroviq
 4. Dragan Dabizhleviq
 5. Lazar Deniq
 6. Radomir Dishiq
 7. Radovan Petroviq
 8. Dragan Mitroviq
 9. Radojica Mitiq
 10. Dragan Iliq
 11. Aca Stankoviq
 12. Zhika Begnellaviq
 13. Mlladen Laziq
 14. Sllavisha Grujiq
 15. Sasha Mihajlloviq
 16. Sava Drashkoviq
 17. Miodrag Bangjur
 18. Millan Milkoviq
 19. Boban Grujiq
 20. Sasha Maksimoviq
 21. Nebojsha Stefanoviq
 22. Vllastimir Jovanoviq
 23. Dushan Zharkoviq
 24. Dragan Zhekiq
 25. Dobri Artinoviq
 26. Stanko Milankoviq
 27. Sllobodan Mitroviq
 28. Dobrivoje Gjorgjeviq
 29. Darko Milosheviq
 30. Dragolub Lakaqeviq
 31. Lubisha Veliqkoviq

Check Also

Aziatikët “grekë” me veshje kombëtare shqiptare

Në edicionin e 10 -të të festivalit Aulona Folk të zhvilluar dje në qytetin e …

Leave a Reply