Kryefaqja / KULTURË / AH SHQIPËRI

AH SHQIPËRI

Ah Shqipëri sa keq 

sot thellë jam ndjerë,

kohë e trishtë,

kohë e mbrapshtë 

dhe kohë e mjerë,

e tillë nisi kjo ditë 

në buzë pranverë,
populli im nëpër 

rrugë dhe bulevarde,

me protesta vetës 

shtetit po mundohet 

që ti hap derë,

pushtetarë sot 

me çelsa – hekura 

kanë mbyllur derë,
ky popull i lavdishëm 

me dije , trimëri gjak 

edhe nder atdheut liri 

përherë i ka sjell,
i vëmendshëm 

duhet të jetë jo vëtëm 

kësaj herë , këtë shtet

dhe atdhe e ka vendbanim

përherë, ai do të dij 

ti kaloj gjithë sfidat gjithë herë,
ah Shqipëri nëna ime

kush të solli gjer

në këtë hall edhe derë ? 

në pushtet vijnë

dhe shkojnë shumë

të tjerë, populli yt 

prapë po rron i mjerë,
Shqipëri nëna ime 

kurrë s’u bëre ndopak 

ti rehat nga të ligat , 

këta prijës dhe lider

vetjak dhe të mjerë,
politikë ju as me 

çelsa as me hekura 

mos mbyllni derë, 

dil shikoni popullin tuaj

se si rron tepër i mjerë,

edhe votën ia keni 

vjedhur dhe blerë,
ngjan po ndjej 

po zgjon shpresa kjo 

buzë pranverë,

të gjithë nga pak 

e keni sjell vendin 

popullin në humnerë,
ngjan e trishtë 

erdhi shumë sot kjo 

ditë buzë pranverë,

gjithë parti për 

pushtet mos i futni 

popull vend më tej 

në rreziqe dhe humnerë,
kush këtë vend nga 

të ligat Zoti im do ta nxjerr, ? 

ju në llukse në paskaj 

populli im i përvuajtur 

në mjerim si në skëterrë,
jo rrëmuja dhe as dhunë,

jo kurrë më mes jush 

as urrejtje dhe as sherr, 

populli dhe atdheu 

janë së bashku ata përherë,

nuk durojnë as robëri,

as diktaturë ata e shembën 

atë një herë ,
kush mes nesh po 

sjell urrejtje dhe sherr,

janë ata po të njëjtit 

çdo herë, a mos vallë 

kanë ndryshuar në këtë

përmjegullësi edhe terr.
politikë ju për vendin edhe

popullin jeni bërë gati 

të njëjtë sikur një ferr,

nga keq qeverisja dhe 

lakmia për pushtet çdo herë
paqë ,drejtësi , punë , liri 

demokraci menjëherë,

shkurt dhe shqip mjaftë

në vuajtje edhe tmerr, 

qesh Shqipëri , qesh atdhe

edhe ti popull im menjëherë,
ah Shqipëri e imja jetë

shpresë dhe dashuri,

dhimbjet e tuaja janë 

dhimbjet e mia në brendi, 

gëzimt tuaja janë dritë,

buzëqeshje hare dhe lumturi ,
e lumtur e begatë

mbi vuajtje dhe padrejtësi, 

qofsh pëherë nëna ime 

atdheu im Shqipëri.


Ilmi Tahiri Podujevë

Rreth Shqipëria e Bashkuar

Check Also

Ç´më duheni ju tani!?

  Dikur kemi ngrënë bukë e kripë bashkë në sofër, Në bjeshkë të shtruar në …