Kryefaqja / OPINION / CHARLES T. ERICKSON: POPULLI SHQIPTAR KAPI LARTËSITË E REPUBLIKËS GREKE

CHARLES T. ERICKSON: POPULLI SHQIPTAR KAPI LARTËSITË E REPUBLIKËS GREKE

CHARLES T. ERICKSON: POPULLI SHQIPTAR KAPI LARTËSITË E REPUBLIKËS GREKE, ATO TË MBRETIT TË PERSISË DHE TË BABILONIT, I DHA FUND PUSHTETIT TË ROMËS, ETJ . . . RACA TË TJERA KANË LINDUR E KANË VDEKUR, NDËRSA KY POPULL I MBIJETOI SHKATËRRIMIT TË JETËS
Populli shqiptar i ka përshkuar shekujt duke punuar si trim dhe i talentuar; ai kapi lartësitë e Republikës Greke, ato të Mbretit të Persisë dhe të Babilonit. Me ndihmën e Princeshës së Maqedonisë, ata i dhanë fund pushtetit të Romës, hoqën qafe mizoritë e Tarantinit, frenuan për një farë kohe në emër të krishterimit përparimin e shpejtë të islamit. Ata mbrojtën fronin e Mbretit të Sicilisë, ngritën atë të Greqisë, dhe përsëri atyre kurrë nuk iu dha mirënjohje për atë që i dhanë historisë.
Raca të tjera kanë lindur, kanë ndjekur rrjedhën e tyre, janë rritur dhe kanë vdekur. Ndërsa ky popull e ka bërë jetën e vet në mënyrën e tij të thjeshtë duke mbijetuar njësoj si shkatërrimin e jetës, si valët mbytëse të pushtimeve të huaja si propagandën e padrejtë të politikës evropiane ndaj tyre.
Titulli: Charles Telford Erickson, jeta dhe vepra për Shqipërinë dhe shqiptarët 

(Tre vëllime)

Autori: Charles Telford Erickson

Përgatiti: Mal Berisha [punë e përsosur!] 

Botues: Edualba, Tiranë: 2012

Check Also

30 arsye pse jetoj ende në Shqipëri

Nga Eva Kushova Se këtu kam prindërit, motrat, vëllain, të afërmit e mi. Se flas …

Leave a Reply