Kryefaqja / OPINION / GARDA KOMBËTARE E KUMANOVËS, LUFTUAN INFLUENCEN RUSE

GARDA KOMBËTARE E KUMANOVËS, LUFTUAN INFLUENCEN RUSE

Sa më shum po kalon koha,gjykimet po vazhdojn,ndaj Grupit të Kumanovës,po del në shesh se ky Grup i Kumanovës apo kjo GARD KOMBËTARE,me platformen Politike,që nuk arriten ta shpalosin,si dhe me Luftën Mbrojtëse,ishin të parët ata,që ishin kundër ndikimit dhe influencës, Ruse në Ballkan,kët e dëshmuan,me Heroizmin e tyre deri në sakrifikim.

Siq dihet ma tani botërisht,se ky Grup që përbënte,njerzë me bagazhin e tyre,patriotik,atdhetar dhe luftarak,ishte si një Gardë Kombëtare,e cila kishte për detyrë,që të pregadiste terenin,ndër shqipëtaret,të mobilizonte ata,si dhe të njoftonte opinionin,Kombëtar e Ndërkombëtare,e cila rrugë u nderpëre,nga ana e Tradhëtis nga ana e ish bashkëluftarët e tyre,nga disa profitera,që për interesa thjesht personale,familjare dhe klanore,tradhëtuan

ish bashkëluftaret nga Garda Kombëtare,me qëllim që të prolongohej,sa më gjat zgjidhja e Çështjes Kombëtare,në Shqipërin Perendimore (ILIRID).

Tani afërsisht mbas dy vite,vertetohet se këta Patriota,nuk ishin për Lekë,

se po të donin,kan pasur mundësi,që të ken lekë e biznes,por këta njerzë Patriota,ishin një pjesë e Elitës Kombëtare,që i kishin shtruar vetës detyrë,

jo të lehtë por të shejtë,për Shqipërin Perendimore,por edhe për Komb,ta Luftojn Bllokun e Lindjes,Bllokun Greko-Ruso-Sllav,sepse ky Bllok,na kishte kushtuar shum,neve si shqipëtar,duke na copëtuar e pushtuar si Komb,në të kaluaren jo të largët.

Garda Kombëtare apo Grupi i Kumanovës,kishte platformen e qart,të cilen nuk arriten ta shpalosin,shkaku i faqezive,Shqipëtaret si Komb,jemi në Evropë si një Komb ma i vjetri dhe i përkasim Evropës,ka qen falenderues

ndaj miqëve EURO-ATLANTIK,në krye me SHBA-të.

Në vitin 2017,Ballkani po vlon,po vlojn edhe kasapët e Ballkanit,që jan kriminelat,me duar të përlyera me gjak,shkaktaret e katër luftërave në ish Jugosllavi,të cilët lidhen aleancë edhe me kriminelët e tipave të Gruevskit, Jankullovskes,Mihajlkovit etj.Në kët vlim po vlon edhe IRJM-ja,po vlojn kriminelat,me ”Bereza të Zeza” e së fundi edhe me Njësit Paramilitare ”Luanët”,kan filluar të thërrasin,për Vdekje të Shqipëtarve,për Vendasit Autokton,në tokën e tyre,po të shkonte plani i Gardes Kombëtare,nuk do të

vinte,deri tek kjo situat tejet e tendosur,për shqipëtaret në kët pjesë.

Pra Tradhëtia e Faqezive,shtyu projektin,Pro-Evropian e SHBA-ve për dy vite,dëmtuan Çështjen Kombëtare,dëmtuan Grupin,duke vrarë dhe burgosur,dëmtuan Garden,një pjesë të Elitës Kombëtare,duke shtyer dhe prolongue Procesin,së paku për ca vite.Shqipet jan akoma gjallë,në mesin e tyre,ka akoma Elitë Kombëtare,që do ti dalin zot,Atdheut e Kombit,kudo që duhet e është nevoja,do të ken përgjigjen,e Një Kombi me mbi 7 milion shqipëtar në Ballkan,si dhe me një Diaspor,shum të fuqishme dhe Kombëtare,mirpo Gardat dhe pjestarët e Gardes,nuk lindin çdo vit,nevoitet

kohë,mundi,shpenzime për tu krijuar.

NJË KOMB-NJË QËNDRIM

Rreth Shqipëria e Bashkuar

Check Also

Pas 73 vitesh ringrihet flamuri shqiptar në Çamëri

Pas shumë vitesh është ringritur në Çamëri flamuri shqiptar. Në një vend ku shqiptarëve u …