Kryefaqja / HISTORI / Në vitin 1947, dëftesat në shkollat e Shkupit në gjuhën shqipe, si gjuhë e parë zyrtare…

Në vitin 1947, dëftesat në shkollat e Shkupit në gjuhën shqipe, si gjuhë e parë zyrtare…

Kjo është një nga dëshmitë që flet për këtë praktikë të zbatimit të gjuhës shqipe qysh në vitin 1947, kur në këtë shkollë normale ishin paralelet me mësim në gjuhën shqipe, ndërsa tani nuk janë.

Rreth Shqipëria e Bashkuar.AL

Check Also

Si dontë të ndryshonte Kuvendi flamurin kombëtar (dhe ndërhyrja e Kristo Frashërit për të ndalur këtë marrëzi)

Pas rënies së komunizmit, me ndryshimet e shumta, në fillim të viteve ’90 u kërkua …