Kryefaqja / OPINION / E pabesueshme, por e vërtetë: Në gjithë botën jetojnë rreth 20 milionë shqiptarë!

E pabesueshme, por e vërtetë: Në gjithë botën jetojnë rreth 20 milionë shqiptarë!

 
Pavarësisht regjistrimeve zyrtare të popullsisë që bëhen në Shqipëri, Kosovë dhe Maqedoni, asnjëherë nuk dihet sa shqiptarë ka në botë për shkak të shpërnguljeve të vazhdueshme ndër vite.
Megjithatë mund të thuhet se nuk ka vend në botë ku nuk jeton së paku një shqiptar. Besfort Axhanela kishte ideuar një projekt përmes të cilit synon të identifikojë të gjithë shqiptarët në botë, duke i mbledhur në një bazë të dhënash që quhet “Një Komb”. Projekti është një faqe interneti që “njekomb” ku për tre muaj janë regjistruar mbi 430 mijë shqiptarë. Axhanela ka treguar për Top-Channel idenë e tij dhe synimin e projektit.
“Ideja për ta filluar këtë projekt ka ardhur si rezultat i faktit që jam i sigurt se mbi 95 për qind e shqiptarëve e kanë pasur në mendje që sa herë kanë shkuar diku jashtë kanë pyetur veten së paku njëherë: sa shqiptarë janë këtu? Domethënë, krejt kjo ka ardhur si nismë e fillimit të këtij projekti. Projekti ynë njëkomb është projekt që synon të identifikojë të gjithë shqiptarët nëpër botë dhe ku ndodhen ata”, tregon ai.
Megjithatë sipas të dhënave të fundit, shqiptarët në shumë vende të botës janë me mijëra. Më poshtë ju sjellim në statistika përafërsisht se sa shqiptarë jetojnë nëpër botë.
Shqiptarët në Gjermani: 450.000

Shqiptarët në Zvicër: 300.000

Shqiptarët në Suedi: 70.000

Shqiptarët në Danimarkë: 12.000

Shqiptarët në Belgjikë: 60.000

Shqiptarët në Itali: 800.000 – 1 milion.

Shqiptarët në Angli: 100.000

Shqiptarët në Amerikë: 200.000-800.000 (1.000.000)

Shqiptarët në Siri: 10.000

Shqiptarët në Turqi: 5.000.000

Shqiptarët në Argjentinë: 50.000

Shqiptarët në Kanadë: 35.000

Shqiptarët në Ukrainë: 50.000

Shqiptarët në Finlandë: 9.000

Shqiptarët në Rumani: 10.000

Shqiptarët në Hungari: 1.500

Shqiptarët në Bosnjë: 5.000

Shqiptarët në Bullgari: 300

Shqiptarët në Kroaci: 18.000

Shqiptarët në Sloveni: 8.000

Shqiptarët në Serbi: 65.000

Shqiptarët në Mal të Zi: 32.000

Shqiptarët në Greqi: 1.200.000 (5.000.000)

Shqiptarët në Maqedoni: 800.000

Shqiptarët në Kosovë: 1.700.000

Shqiptarët në Shqipëri: 2.800.000

Shqiptarët në Azerbajxhan: 10.000.
 

Check Also

“Shqipëria lindi nga Zoti, shpëtoi nga rastësia, vdiq nga politikanët”

Nga Marin Mema/Sado e ashpër të duket kjo thënie e Faik Konicës ajo është tërësisht …