Kryefaqja / OPINION / Guri i historisë së harruar 

Guri i historisë së harruar 

 

Një dasëm shqiptarësh të shek 10 -të dhe ky sarkofag është i po atij shekulli . Shqiptarët e kohës e mbanin trashëgiminë e lashtë pellazge- ilire. Këso lloj gurësh të formave të ndryshme ,janë në Bosne , Serbi dhe Mal të zi – diku mbi 70 mijë sish në mëshirën a askujt.  

Ky është guri që flet , duhet vetëm t`i japim gjuhën tonë dhe ta shohim të vërtetën në reliefet e gdhendura mbi te.

Një dasëm , një gëzim familjar , ndoshta i përfunduar tragjikisht , sepse është sarkofag.

Aty e shohim të gërryer çiftelinë shqiptare ( turku nuk na e solli, ai mori nga ne ). Djathtas janë lulet pellazge dhe Ylli pellazg . Ndersa poshtë , duket si zbukurim i thjeshtë që flet bukur ,është Kryqi Pellazg i njohur si Swastika .

Jemi të vjetër ne , jemi të kësaj dhe asaj ane , jemi të parët në këto dhe ato anë . Mos e shtrembëroni të shkuaren tonë se na mallkon Historia !

Mallkimi i historisë është baras me zhdukjen e kombit .

 

Fahri Xharra, 09.08.17

Gjakovë

Check Also

Kufiri në Çakorr na shfaqet në të gjitha hartat e rëndësishme që pas Luftës së Dytë Botërore deri në kohën e sotme – Nga Prof. dr. Zejnullah Gruda

Këtij grupi të kundërshtarëve të kufijve AVNOJ-anë dhe të shndërrimit të Jugosllavisë në konfederatë i …