Kryefaqja / HISTORI / KRIMET GREKE / Pëllumb , na fal që shteti ynë është në një gjumë!

Pëllumb , na fal që shteti ynë është në një gjumë!

Ky është i riu 28 vjeçar Pëllumb Marinkolaj , që u vra nga dora e shovinistëve grekë në një stacion policor në Athinë . Përse shteti shqiptar nuk kundër-përgjigjet në lidhje me këto tragjedi që po ndodhin me shqiptarët ?
 

Kush janë “ata” , që të vrasin dhe të poshtërojnë shqiptarët ? Kush janë ata , që përpiqen t’i nënshtrojnë vëllezërit tanë në shtetet fqinje dhe në shtetet e tjera të Ballkanit ?

Përgjigja është shumë e shkurtër dhe e kjartë : Ata janë askushi .

 

Këtë shkrim po e shkruaj me një shkas të madh , po e shkruaj për një tragjedi të madhe , që ka ndodhur këto ditëve të fundit , po e shkruaj për një djalë të ri që u torturua dhe u vra nga dora e shovinistëve grekë . Nga dora e armiqëve , që me shekuj të tërë kanë thurur plane djallëzore për të hequr qafe shqiptarët .

 

Ky shkrim i kushtohet Pëllumbit tonë shqiptar , Pëllumb Marinkolaj , që ishte emigrant shqiptar në Greqi . E që na e vranë dora e poshtër greke , na e vranë armiqët tanë dhe në të njëjtën kohë , Atdheut tonë i humbi një tjetër lule e re . Ata nuk do të jenë të falur nga ne për këtë gjest , e lëre më për masakrat që kanë kryer në popullsinë shqiptare ndër shekuj .

 

Besoj , që kjo tragjedi na kujton edhe rastin e vrasjes së Ilia Karelit nga grekët disa vite më parë në burgjet greke . Tani historia po përsëritet me vrasjen e Pëllumbit tonë shqiptar . Por ku është kjo qeveri shqiptare , që t’a dënoi këtë rast të tmerrshëm dhe të dënohet shteti i flliqtë grekë ? Ku është kjo qeveri hajdutësh e maskarenjësh ? Kjo qeveri e ky shtet kanë shkuar për lesh mesaduket .

 

Familjes së Pëllumbit nuk kam fjalë t’i shpreh për t’i ngushëlluar në një mënyrë , por kam disa fjalë , që do t’ia kushtoj Pëllumb Marinkolaj :

 

Pëllumb , na fal që shteti ynë është në një gjumë të madh , në një gjumë të madh letargjik , në një gjumë të rëndë . Mendoj se dikush i ka sjellë gjumësjellës këtij shteti . Populli mundohet t’a “zgjojë” këtë qeveri , por ata janë të “vdekut” në një gjumë dimëror . Na fal , që shteti ynë nuk është duke ndërmarrë asgjë për këtë rast , që të ndodhi ty . Shpresoj se ky është rasti i fundit , që ndodh me shqiptarët në burgjet e botës .

 

Shteti ynë është i interesuar vetëm për të vjedhë lekët e popullit të shkretë , për ato lekë , që populli ynë është duke i nxjerrë me djersë dhe mundime të mëdha .

Dhe kjo qeveri e “shpërblen” popullin duke ja marrë lekët dhe të bëj pazarllëqe me popullin . Pëllumb kjo është e vërteta e hidhur e kësaj qeverie , dhe këtij shteti .

 

Deri kur më , do të durojmë kështu , që të na poshtërojnë popujt e tjerë , edhe sa kohë popujt e tjerë , do të tallin bythën me popullin dhe njerëzit e shkretë , që dergjen burgjeve . Disa dergjen me faj dhe disa pa faj , por të dyja palët , nuk duhet që të torturohen në ato mënyra siç torturohen shqiptarët në burgjet e stacionet policore greke .

 

Por ty o Pëllumb , rasti dhe vdekja të erdhi në stacionin policor në Athinë , në atë stacion kur ti hyre i gjallë dhe dole i vdekur dhe erdhe në tokën shqiptare i vdekur por në zemrat e familjes tënde je i gjallë . E çfarë është duke bërë shteti ? Shteti ynë është në gjumë dhe për faktin , që është në gjumë , Pëllumb na falë , fale qeverinë për hatër të popullit .

 

Populli shqiptar , nuk e meriton t’i ndodh kështu siç është duke i ndodhur . U preft Pëllumb Mankolaj në parajsë dhe në paqe . Shteti nuk jep asnjë përgjegjësi për këtë tragjedi , por ka ardhur koha , që populli të jep dënoj fajtorët për këtë vrasje .

 

Kjo vrasje , duhet të paguhet vetëm me gjakë dhe me asgjë tjetër .

Nuk ka nevojë të paguhet as me milionat e botës , por vetëm me gjakë !!!

 

Brilant GASHI

Check Also

Tragjedia çame:Si u kthyen në thertore qytete të tëra .!

1. Dëshmi të listave të dhimbjes Në vitin 2007, kur merresha me projektin dhe realizimin …