Kryefaqja / TË NDRYSHME / GERHARD MERCATOR: SHQIPËRIA ËSHTË SHUMË E PASUR ME AR DHE ARGJEND DHE, SIÇ DËSHMON ARISTOTELI, NJË LLOJ ARI I ÇUDITSHËM GJENDEJ ATY!

GERHARD MERCATOR: SHQIPËRIA ËSHTË SHUMË E PASUR ME AR DHE ARGJEND DHE, SIÇ DËSHMON ARISTOTELI, NJË LLOJ ARI I ÇUDITSHËM GJENDEJ ATY!

Për atë pjesë që quhet Shqipëri, dihet mirë për të, se është e madhe, e frytshme dhe e bukur. Për më tepër, ajo është shumë e pasur me ar dhe argjend dhe, siç dëshmon Aristoteli, një lloj ari i çuditshëm gjendej deri asokohe aty. Gjithashtu, nxirret edhe squfur nga Toka. Për më tepër, Maqedonia prodhon një gur të çmuar të quajtur Peantides Solinus, i cili i ndihmon femrat për të ngjizur dhe për të lindur fëmijë, siç shkruan Solinusi.
___________________

Check Also

PËRMETI NDERON HISTORIANIN E MADH ARVANITAS ARISTIDH KOLËN

Një pllakë mermeri në të cilën është gdhendur portreti i historianit arvanitas Aristidh Kola është …