Kryefaqja / OPINION / NE PO VIJMË ILIRIDË.

NE PO VIJMË ILIRIDË.

Erërat e Ndryshimeve pozitive,po fryejn edhe në Trojet Etnike Shqiptare,në Gadishullin Ilirikë,edhe në Ilirida është vendi i ndryshimit,në mes të keqes me të miren,egoizmin me mirësi,vajin me buzëqeshje,traumat me rehabilitim,robërin me liri.Ne po vijmë,jo për tu hakëmarr,por për të ofruar vlera,jo për të ndar dhe përqar,por për të ofruar bashkim dhe unitet,jo për të terrorizuar fëmijet,por për t’ja ofruar buzëqeshjen fëmijëve tan,ne po vijmë jo për të stagnuar,por për zhvillim dhe përparim.Ne do të ofërojmë vlera njerëzore dhe patriotike,ne do ti hapim shtigjet për ardhmërin ton rininë,ne do të ofrojm shtetin ligjor,të barabart për të gjithë,pa dalim bindje politike,fetare,njerëzore. 
Ne po vijmë ti bashkojm shqiptarët,në rrugëtimin ton për liri dhe bashkim,ne po vijmë me të vetmin qëllim,ti shërbejm kauzës kombëtare,nëse ne tradhëtojm, qoftë i humbur gjaku jon.Prandaj ju o vëllëzer dhe ju motra,ne jemi për ju,

na nevoitet ndihma juaj,që ëndrrat tona ti bëjm realitet,së bashku të pamundëren e bëjm të mundur,të paarritëshmen e arrijm bashkarisht,kjo është nevojë dhe domosdoshmëri e kohës,është kohë e pritur me shekuj,ne e vlerësojm kët moment historik,nuk kemi kohë,vullnet dhe nuk duam të hargjojm energji për hakëmarrje,kohën,vullnetin dhe energjin do ti kanalizojm,në realizimin e Amanetit të Dëshmorëve të Kombit,ne nuk e lam peng,të ardhmën ton,për shkak të kaluares,me të kaluaren të afërt dhe të largët,do të mirren profesionistët e zgjedhur,ata do t’ja caktojn vendin çdo kujtë,në mënyr profesionale dhe të pavarur,ne jemi gjenerata e shekullit XXI-të,që duam ta kemi një shtet të vetëm, me të gjitha Trojet Etnike Shqiptare në gadishullin Ilirikë,një Shtet-Komb ashtu siq e don edhe Zoti.
Karavani i Lirisë dhe Bashkimit Kombëtar,po ecën dhe nuk ka ndalim,në kët karavan kan vend,të gjithë ata shqiptar,që në venat e tyre rrjedh gjaku i Kastriotit,Ymer Prizerenit,Ismail Qemalit,Luigj Gurakuqit,Hasan Prishtines,Adem Jasharit.Ne vërtet kemi tri fe,mirpo kemi vetëm një Atdhe,prandaj që nga jugu deri në veri,nga lindja në perendim të Trojeve Etnike Shqiptare,thërret një kushtrim me za të madh,bashkohuni burra e bashkohuni ju gra,ka ardhur ora e shqiptarëve,që do të fillojm në Iliridë,për të vazhduar pastaj,në të gjitha Trojet tona.E mira do ta zavendëson të keqen,humanizmi urrejtjen,bashkimi përqarjen, dija paditurin,trimëria frigën,guximi ligështësin,në fund të gjithë së bashku do ta formojm Shqipërinë e Bashkuar… 
Lavdi Dëshmorëve të Kombit !
Zoti e Bekoft,Kombin !

Zoti i Bekoft,Miqët tan !
Autor:Valdet Rama

Check Also

Gjergj Kastrioti dhe Adem Jashari

Shkruan : Brilant Gashi Kur shkruaj për këta dy heronj të mëdhenj , ndihem më …

Leave a Reply