Kryefaqja / LAJME / Tregu i Ri: Të gjithë këta që mbajnë flamuj turq dhe serb janë shqiptarë

Tregu i Ri: Të gjithë këta që mbajnë flamuj turq dhe serb janë shqiptarë

Tragjedia shqiptare në Treg të Ri (Novi Pazar)!
Të gjithë këta që mbajnë flamuj turq dhe serb janë shqiptar të asimiluar në serbo-turko-boshnjak.


Janë dy elemnete kryesore që këta ish-shqiptar u asimiluan në boshnjak:

1. Feja Islame dhe 2. Gjuha Serbe.

Shqiptarët në Treg të Ri 

Feja Islame i bëri turq kurse gjuha serbe i bëri boshnjak dhe sot këta janë një popull pa identitet.

Në Sanxhak, Pazari i Ri, Berane, Bjelo Polje, Plevlje shumica e banorve ishin shqiptar ku në këto foto dallohen me plisa të brdhë në vitin 1933, sot te gjithë janë asimiluar në boshnjak dhe nuk flasin shqip por gjuhen serbe. Tani shqiptarët mohohjnë kombësinë e tyre shqiptare dhe ndjehen turq.


Tregu i Ri dikur frymonte shqip. Në këtë foto shihen 90% më plisa në kokë

Check Also

Mielli serb pushton Shqipërinë. Buka jashtë standardit

Fabrikat e blojës panë rënie dyshifroreve të xhirove vjetore më 2016, si pasojë e konkurrencës …

Leave a Reply