Kryefaqja / HISTORI / Viti 1820: Harta britanike e Shqipërisë Etnike, para krijimit të Greqisë artificiale

Viti 1820: Harta britanike e Shqipërisë Etnike, para krijimit të Greqisë artificiale

Një hartë e veçantë gjendet në dokumentet britanike, e vjetër rreth dy shekuj, e cila është emëruar: Map of Albania, pra quhet Harta e Shqipërisë.

Përpara viteve të krijimit të Greqisë artificiale si shtet i pavarur. Kjo hartë është publikuar me 1820, por që i përket një kohe edhe më përpara këtij viti, nga një libër i një britaniku që kishte vizituar këto vende.
Si kanë pas qenë emërtimet, toponimet shqiptare dhe ndarjet administrative apo krahinat shqiptare.

Kemi emërtime si këto Muzakëria, Toskëria, Delvina, Koniza … dhe disa emra qytetesh që sot nuk njihen apo përdoren më.
Kemi dhe emrin e krahinës Çamëria. Harta është e Shqipërisë së Jugut e vitit 1820!

Check Also

“Gjurmë Shqiptare”; Të pathënat e luftës së Trojës

Cilat janë të pathënat e luftës së Trojës? Çfarë fshihet në Iliadë dhe përse të …