Kryefaqja / OPINION / PLATFORMA POLITIKE USHTARAKE E GRUPIT TË KUMANOVËS !

PLATFORMA POLITIKE USHTARAKE E GRUPIT TË KUMANOVËS !

Ushtria Çlirimtare Kombëtare e Riorganizuar apo Grupi i Kumanovës,kishte Platëformen e vet Politiko-Ushtarake, Platform me të cilat rrumbullaksohej,si një Ushtri Çlirimtare,që për Mision të saj kishte Mision Kombëtar dhe kalonte konturat e një Hapësire gjeografike,që në rastin tonë është Ilirida,duke ditur faktin se,Shqipëria është shtet,antar i NATO-së kurse,Kosova është shtet në të cilen,jan stacionuar forcat e KFOR-it,shtete të cilat në,aspektin e sigurisë jan,

nën mburojen e Paktit,ma të Fortë ushtarakisht në Botë,Paktin NATO !

Platëforma Politiko-Ushtarake e UÇK-re të Riorganizuar apo Grupi i Kumanovës, në aspektin Politik kishte për qëllim Bashkimin Kombëtar,kurse në aspektin Ushtarak,Çlirimin e Trojeve Etnike Shqipëtare,të pushtuara nga armiqët tan, bashkimi i tyre me shtetin Amë,Shqipërisë,gjithë organizimi ishte i kordinuar ngusht,me partnerët dhe miqët tan !

Pse duhej të Fillonte në Iliridë ?

Shtet i Maqedonisë,i udhëhequr nga Pushteti në përbërje,nga VMRO-DPMNE-ja e Nikolla Gruevskit dhe BDI-ja e Ali Ahmetit,kishte ngecur,në agjenden e Integrimeve Euro-Atlantike,ishin afruar dhe kishin hyr,në Influencen Ruse,kurse për një dekad Pushtetin e kishin shëndrruar në një Rexhim autoritar,fashist dhe terrorist,në kët shtet kishin filluar të shkelen të drejtat e njeriut,të drejtat individuale e kolektive të Shqipëtarve,si shkak i mos Implementimit të,MO-it në teren, Marrëveshje që kishte,për garancë nga BE-në,NATO-në e SHBA-të.

Të gjitha këto të bama,të Rexhimit Tiranik Grevski-Ahmeti,ndaj Shqipëtarve, numri i Shqipëtarve në Maqedoni,paraqitnin një argument të fort me një bazë të gjërë,për tu stacionuar dhe fillu mobilizimin e Shqipëtarve,për tu Çliruar nga ky Rexhim Tiranik,dhe nga ky amik,duke filluar realizimin e Misionit Kombëtar,që ishte vet Bashkimi Kombëtar,duke ja larguar duart,Influencës Ruse nga këto, Troje Etnike Shqipëtare !

Serioziteti i udhëhqësve të UÇK-re apo Grupit të Kumanovës,e kaluara e tyre patriotike dhe atdhetare,përvoja e tyre në tri Luftat Çlirimtare,vendosmeria e tyre,kordinimi me partnerët tan strategjik,bëri që shërbimet sekrete nga Lobi Greko-Serbo-Ruso-Sllavë,si dhe mekanizmat tjer të sigurisë,të mobilizohen,

duke shti në funksion,të gjitha mekanizmat e nevojshëm,si dhe Perandorin e Krimit shqipëfolës,në Shkup,Prishtinë dhe Tiranë,për ta penguar kët Misioni Kombëtar,nga UÇK-re e Riorganizuar apo Grupi i Kumanovës !

Kundër UÇK-re apo Grupit të Kumanovës,u krijuan kurthe dhe tradhëti,u sabotuan dhe shantazhuan nga Perandoria e Krimit shqipëfolës në Shkup, Prishtinë dhe Tiranë,në bashkëpunim me Lobin Greko-Serbo-Ruso-Sllavë, tentuan ta likuidojn tërë kët Bërtham të UÇK-re apo Grupin e Kumanovës,për ta penguar Misionin Kombëtar,Bashkimin Kombëtar dhe për ti humbur gjurmët e Tradhëtis të shekullit,mirpo falë gjeturisë të Djemëve ma të mirë të Kombit,fal Zotit nuk u likuiduan të gjithë,mbeten të gjallë,për të dëshmuar realitetin.

Efektet e ngjarjeve të 09-10 majit 2015,në Lagjen e Trimave në Kumanovë !

Luftimet e zhvilluara,në mes të UÇK-re të Riorganizuar apo Grupit të Kumanovës,që numëronin dikund mbi 40 pjestar me armatim të lehtë,kundër forcave paramilitare,policore dhe ushtarake të Maqedonisë,të ndihmuara edhe nga një Njësi Speciale e Xhandarmërisë serbe,së bashku formonin dikund mbi 3’500 trupa,me artileri të rënd,aviacion luftarak,ishin Luftime të pabarabarta mirpo me heroizmin,trimërin,strategjin e treguar ju shkaktuan humbje të mëdha,forcave të armikut edhe pse ishin të tradhëtuar dhe të rrethuar.

Atëhere kur u vertetua,se jan të tradhëtuar,vendosen kontakte me OSBE-në,

për ndermjetsim,mirpo edhe këtu ishin të tradhëtuar.

Efektet e kësaj Lufte,lëkunden dhe plasariten themelet e Rexhimit terrorist,të krijuar nga Gruevski-Ahmeti,për të ardhur pastaj edhe ramjen e Rexhimit terrorist vetëm nga Gruevski,por jo edhe nga Rexhimi terrorist nga Ahmeti.UÇK-re e Riorganizuar apo Grupi i Kumanovës,me heroizmin,trimërin dhe gjakun e derdhur për Liri,me sakrificën e treguar nëpër Burgjet maqedone,arriten ti ndryshojn Epokat,arriten ta largojn Influencen Ruse nga Maqedonia,duke Rizgjuar ndjenjat patriotike dhe kombëtare,te Shqipëtaret kudo qofshin ata,

për të punuar dhe realizuar,Misionin Kombëtar,Bashkimin Kombëtar !

Misioni vazhdon,me përkrahje edhe më të madhe…

Lavdi Dëshmorve të Kombit !

Poshtë Tradhëtaret dhe servilat !

Rrnoft Shqipëria !

Rrnofshin SHBA-të !

Autor:Agim Musliu

Check Also

30 arsye pse jetoj ende në Shqipëri

Nga Eva Kushova Se këtu kam prindërit, motrat, vëllain, të afërmit e mi. Se flas …

Leave a Reply