Kryefaqja / OPINION / Jasht Shkollave Shqipe të Luginës, mësimet terroriste islamike të Serbisë!

Jasht Shkollave Shqipe të Luginës, mësimet terroriste islamike të Serbisë!

Në vazhdimësi kam reaguar, jo vetëm unë( personalisht), por edhe gjithë vëllezërit dhe motrat e mia( deri edhe në konfrontim fizik, kundër disa “ mësuesve” gjegjësisht hoxhallarëve të Serbisë që ia mësonin nxënësëve islamin talebanist-terrorist-vehabist)!

Këta hoxhallarë, që gjatë Luftës së UÇPMB-së, luanin rrolin e:

I. Informatorit- spijunëve për forcat serbe ( informata për numrin, pozicionet tona; informata për Luftëtarë tonë të dalluar-shumë të pakët nga ushtarët tonë dyshonin se të tillët janë spijunë; etj);

II. Rrolin e propaganduesit kundër UÇPMB-së( duke na quajtur neve Ushtarëve të UÇPMB-së, si: alkoholist; kriminelë; hajdutër e deri hajdutër të pulave; të çmendur që kishim kapur armën kundër Serbisë e cila ishte tepër shumë e fuqishme sipas tyre, e që për 1 orë do mund të na hedhte-UÇPMB-në me “kaqusha” në Gjilan);

III. Rrolin e sabotatorëve dhe diversionistëve( duke mbyllur dyertë e shtëpive dhe oborreve të tyre dhe të bësimtarëve të pakët që i ndjeknin këshillat e tyre; duke vendosur pengesa të qëllimshme nëpër monopate-rrugica; duke thirru popullatën tonë që mos të na bashkohej; identifikimin e Luftarëve tonë para botës Perëndimore si muxhahedin islamik-sidomos përmes disa ushtarëve tonë që nuk Luftonin për Atdhe, por për allah; duke mallku Luftën Tonë për Liri; vjedhjen e armëve tonë apo fshehjen e tyre si dhe pastaj edhe dorëzimin e tyre forcave të Serbisë; dhënijen e dezinformatave për forcat tona të UÇPMB-së; mos dhënije të ndihmës, ushqimit dhe financimit të Luftës për Liri; mosangazhim si ushtar e as në ndihmë të popullatës civile, madje duke lënë edhe ritet fetare për kufomat e civilëve dhe ushtarëve tonë; nxitje për dezertim të disa ushtarëve tonë, që ishin të varur nga predikimet e tyre; e deri në tradhëtinë e një Komandanti ndër më të njohurit në Luginë të Preshevës; etj);

Menjëherë pas Luftës së UÇPMB-së, Serbia i “nderoi” dhe ngarkoi me punë tjetër shërbëtorët e saj( hoxhallërët-agjentët islamik të Serbisë), që ishin disa dhjetra hoxhallarë. Pas Luftës së UÇPMB-së luajnë rrolin e:

IV. Identifikimin e Luftës së UÇPMB-së si luftë islamike e jo si Luftë Çlirimtare Shqipëtare( sidomos pas vitit 2003, në vazhdimësi të gjitha tubimet përkujtimore për Dëshmorët e rënë, bëhen më elemente islamike, siç ndodhë sidomos në Tubimin Përkujtimorë në Gurishte të vendlindjes time- fshatin Rahovicë të komunës së Preshevës);

V. Lëndën fetare në Shkollat Shqipe( që jepet nga “mësues”-Agjentë Islamik të Serbisë; lënda e përpiluar nga Shëbrimet Sekrete Serbe; lavdërohet islami taleban-vehabist-terrorist; lavdërohet Turqia dhe i mësohet nxënësve që kombi e flamuri turk është i tyre; Kombi dhe Flamuri Shqipëtar përbuzen; Heronjët tonë përbuzen dhe tentohen të identifikohen si muxhahedin- pra terrorist islamik; Gjergj Kastrioti, Idriz Serferi, Nëna Terezë fyhen duke i identifiku si “qafirë”; u mësohet dhe lavdërohen terroristët islamik dhe organizatat terroriste islamike si Al Kaida, Osama Bin Laden, Al Bagdadi, ISIS-i, Al Nusra; i shpërlahet truri për xhihad islamik, sidomos kundër SHBA-së, pasiqë është armiku kryesorë i Serbisë; etj);

VI. Asimilimin dhe shkombëtarizimin e Shqipëtarëve në Luginë të Preshevës përmes hoxhallarëve (si përmes dy Bashkësive Islamike të Luginës së Preshevës, si ajo e varësuar nga Novi Pazari, ashtu edhe ajo gjoja e varur nga Bashkësia Islame e Kosovës), mësuesve, politikanëve lokal etj shërbëtorë të Serbisë. Shqipëtarët e Luginës tentojnë t’i bëjnë boshnjak, turq, musliman serbë, apo së paku t’ia ulin vetëdijen Kombëtare dhe t’ia shtojnë ndjenjën fetare ekstreme islamike-talebane-vehabiste-terroriste!

VII. Veprimin kundër Interesave Kombëtare Shqipëtare, kundër Republikës së Kosovës dhe Shqipërisë. Së fundmi, një prej bazave që Serbia përhapi islamin taleban-terrorist në Republikë të Kosovës ( i dirigjuar nga Shërbimet sekrete serbe), është edhe përmes Luginës së Preshevës( me bazë në Bujanoc dhe tjetra në fshatin Rahovicë të komunës së Preshevës). Që për rrjedhojë është instaluar në Republikë të Kosovës, strukturë e organizuar përmes kanaleve të dirigjuara nga Serbia( përmes Novi Pazarit në drejtim të Mitrovicës; përmes Shkupit në drejtim të Kaçanikut; përmes Luginës së Preshevës në drejtim të Gjilanit dhe Ferizajit)!

Institucionet e Republikës së Kosovës dhe të Shtetit Amë( Republikës së Shqipërisë) mbajnë një pjesë të përgjegjësisë, që duhet të ushtrojnë ndikimin e tyre, që të ndërprehet-ndalohet:

a) instrumentalizimi i islamit në Luginë të Preshevës për qëllime të Serbisë;

b) ndalimi i mësimeve fetare islamike talebane-terroriste nëpër Shkolla Shqipe sipas përpilimit të Shërbimeve Sekrete të Serbisë;

c) Hoxhallarët të varësohen dhe korrektohen nga Republika e Shqipërisë dhe e Kosovës, e jo nga e Novi Pazarit( prej nga Serbia, përpjeket dhe kryen boshnjakëzimin, turqizimin, kthimin në musliman serbë, apo së paku në uljen e ndjenjës Kombëtare Shqipëtare duke shtuar ndjenjën fetare islamike talebane-terroriste!).

Instrumentalizimi i tillë, rrezikon Sigurinë Kombëtare Shqipëtare dhe të Republikës së Kosovës dhe Shqipërisë( siç tashmë jemi dëshmitarë për qindra terrorist islamik trushpërlarë nga Agjentët Islamik të Serbisë, që shkuan në Siri, që tentuan dhe kryen akte terroriste kundër Vendit tonë dhe Aleatëve tonë- sidomos kundër SHBA-së)!

Më mirë sot, se nesër bëhet vonë!

Më:17.12.2017

Skender Jashari i burgosur politik nga EULEX, për rastet e sulmeve kundër policisë dhe xhandarmërisë së Serbisë në Dobrosin komuna e Bujanocit. Ky shkrim është pjesë e marrur nga punimi i bërë gjatë qëndrimit në burgimin politik!

Master drejtimi juridiko-penal dhe studime joformale ushtarake.

Check Also

“Shqipëria lindi nga Zoti, shpëtoi nga rastësia, vdiq nga politikanët”

Nga Marin Mema/Sado e ashpër të duket kjo thënie e Faik Konicës ajo është tërësisht …

Leave a Reply