Kryefaqja / OPINION / NGULËFATJA DHE MBYTJE,E NDJENJAVE PËR LIRI..

NGULËFATJA DHE MBYTJE,E NDJENJAVE PËR LIRI..

Kosova thuhet nga të tjerët,është Rast ”Sui-Generis”,ne themi se Shqipëtaret jemi ”Sui-Generis” !

Dallgët e erërave demokratike,po frynin dhe po shkrinin ”Luften e Ftohtë”, që egzistonte nga mbarimi,i Luftës dytë Botërore, në mes Paktit NATO-së në krye me SHBA-të dhe Paktit të Varshaves në krye me BRSS-në,këto erëra të ndryshimeve,kishin përfshi Evropën Lindore dhe Jugëlindore,ku po shembej kufoma e Perandorisë pan-sllave,ajo e shtetit të BRSS-së.

Me shpërbërjen e BRSS-së,filluan të krijohen shtetet e reja, kurse me shpërbërjen e këtij përbindeshi,shuhet edhe Pakti i Varshavës.Bota(Jo i tërë Globi) e sidomos Evropa komuniste,po kalonin nga një sistem monist,në një sistem pluralist,nga një ekonomi e përqendruar në duar të shtetit,në ekonomi private,kulmi i kësaj ishte vet shembja e Murit të Berlinit,që ndante Gjermanin në dy shtete dhe Bashkimi i Gjermanive në një shtet.

Edhe Shqipëria londineze,ishte e detyruar të hynte,në këto ndryshime,ajo çka vlen,për tu cekur dhe përshendetur,është fakti se Shqipëria me president Ramiz Alia,arriti të kalon nga monizmi në pluralizëm,me pasoja thuajse ma të vogla,duke krahasuar shtetet tjera,si psh Rumania etj.

Siq duket ky fakt nuk mjaftoi,sepse nuk prodhoi,kasta politike që do të udhëheqnin shtetin Shqipëtar,drejt përparimit,progresit,zhvillimit ekonomik.

Edhe sot mbi një çerek shekulli,Shqipëria nuk ka arritur,ta ket Ligjin mbi Lustracion,ka ngecur në të,gjitha sferat e jetës,duke marr parasysh potencialet,dhe resuret ekonomike,nëntokësore, mbi tokësore,detare,ujore dhe njerëzore.Me të gjitha këto Resurse,shteti Shqipëtar ka ngecur,si pasojë e Politikës dhe Politikanëve,jo të sinqert,jo të dinjitetshëm,pa moral njerzorë dhe patriotik,duke sjellur qytetarët shqipëtar,ma të varfërit në Evrop,duke Ngulfat dhe Mbytë Ndjenjat,për një jetë,me dinjitet dhe Liri !

Shqipëtareve të varfër,s’ju ka mbetur asgjë në jetë,pos Lekut !!!

Edhe ish RSFJ-në,që përbëhej nga gjashtë Republika dhe dy Krahina Autonome,në kuader të Serbisë,këto erëra demokratike,këto ndryshime demokratike,u përgjaken me rastin e shpërbërjes së ish RSFJ-së dhe krijimit të shteteve të Reja.Këtu Serbia si pretedente,kryesore e ish RSFJ-së,me komanden mbi ushtri dhe policinë shtetrore,filloi Luftat me të gjitha ato Republika që dëshironin të Pavarësoheshin,duke filluar me Slloveninë, Kroacinë dhe Bosnje dhe Hercegovinë,të tri shtetet pavarsohen me Luftë,kurse Republika e Maqedonisë,u pavarësua pa Luftë.Serbia si pretedente e Jugosllavisë,kishin krijuar Republiken Fedarative të Jugosllavisë,që e përbënin, Serbia me dy Krahinat Autonome,Kosovën dhe Vojvodinën si dhe Mali i Zi,paraprakisht Serbia me ndryshimet Kushtetuse në vitet e 90′,suprimoi Autonominë për të dy Krahinat !

Tani Shqipëtaret që jetonin,nën pushtimin e ish RSFJ-së,jetonin të pushtuar në shtetin sllavo-maqedon,si dhe në shtetin e RFJ-së.Shqipëtaret në vitet e 90′,filluan me Rezistencë Paqësore, edhe tendenca të një Rezistence të Armatosurë,por që dështoi.Në vitet e 90′ filloi,edhe organizimi për formimin e UÇK-së,e cila duhej ti kishte tri Zona Operative,mirpo në konsultim me Miqët Ndërkombëtar,u vendos të Luftohej vetëm në Kosovë,për ta grumbulluar energjinë kombëtare,në ndihmë Shqipëtarve në Kosovë.Kështu edhe ndodhi,lufta e UÇK-së në Kosovë,me ndihmën e aleatëve në krye me SHBA-të,arritem ta largojm pushtusin serbo-malazez,për ti lëshuar rend, Shqipëtarve në Kosovën Lindore,të fillojn luften nën udhëheqjen e UÇPMB-së, kunder pushtusve serbo-malazez,këtu lufta përfundon,me Ndermjetësimin Ndërkombëtar,me Marrëveshjen e Konçulit !

Edhe në Ilirisë,Shqipëtaret nën udhëheqjen e UÇK-re,filloi luften kundër pushtuesve sllavo-maqedon,edhe këtu lufta përfundon, me Ndermjetësimin Ndërkombëtar,me Marrëveshjen e Ohërit !

Çka ndodhi,me Shqipëtaret në Kosovë ?

Profiterat e Rezistencës Paqësore,u bashkuan me Profiterat e Luftës,spiunat,tradhëtaret,biznismenët që ishin të lidhur me pushtusin,me hajnat,matrapazet nga Administrata e UNMIK-ut.Duke bër kështu,që gjitha privatizimet e egra,përfundonin në rrjetat e tyre,bizneset të jenë në duar të PROFITERAVE,që më pastaj të shpërndaheshin,nëpër Subjekte politike,për ta kontrolluar edhe Pushtetin dhe,më pastaj edhe Shtetin e Kosovës,(Një ndryshim hajnat,matrapazet e UNMIK-ut,ndrrojn vetëm uniformen,kalojn në EULEX-in ).Duke marr parasysh, potencialet dhe resuret ekonomike, njerëzore,nëntokësore,mbi tokësore,ujore.Me të gjitha këto Resurse,shteti i Kosovës ka ngecur,si pasojë e Politikës dhe Politikanëve,jo të sinqert,jo të dinjitetshëm,pa moral njerzorë dhe patriotik,duke sjellur qytetarët shqipëtar,ma të varfërit në Evrop,duke Ngulfat dhe Mbytë Ndjenjat,për një jetë,me dinjitet dhe Liri !

Shqipëtareve të varfër,s’ju ka mbetur asgjë në jetë,pos Lekut !!!

Çka ndodhi,me Shqipëtaret në Kosoven Lindore ?

Profiterat e Rezistencës Paqësore,u bashkuan me Profiterat e Luftës,spiunat,tradhëtaret,biznismenët që ishin të lidhur me pushtusin,Duke bër kështu,që gjitha këto hajni të përfundonin në rrjetat e tyre,bizneset të jenë në duar të PROFITERAVE,që më pastaj të shpërndaheshin,nëpër Subjekte politike,për ta kontrolluar edhe Pushtetin Lokal,në bashkëpunim me armikun ! Duke marr parasysh, potencialet dhe resuret ekonomike, njerëzore,nëntokësore,mbi tokësore,ujore.Me të gjitha këto Resurse,shteti i Kosovës ka ngecur,si pasojë e Politikës dhe Politikanëve,jo të sinqert,jo të dinjitetshëm,pa moral njerzorë dhe patriotik,duke sjellur qytetarët shqipëtar,ma të varfërit në Evrop,duke Ngulfat dhe Mbytë Ndjenjat,për një jetë,me dinjitet dhe Liri !

Shqipëtareve të varfër,s’ju ka mbetur asgjë në jetë,pos Lekut !!!

Çka ndodhi,me Shqipëtaret në Iliridë ?

Profiterat e Rezistencës Paqësore,u bashkuan me Profiterat e Luftës,spiunat,tradhëtaret,biznismenët që ishin të lidhur me pushtusin,me hajnat,Duke bër kështu,që gjitha këto hajni të përfundonin në rrjetat e tyre,bizneset të jenë në duar të PROFITERAVE,që më pastaj të shpërndaheshin,nëpër Subjekte politike,për ta kontrolluar edhe Pushtetin në bashkëpunim me armikun sllavo-maqedon ! Duke marr parasysh, potencialet e resuret ekonomike,njerëzore,nëntokësore,mbi tokësore, ujore. Me të gjitha këto Resurse,shteti i Kosovës ka ngecur,si pasojë e Politikës dhe Politikanëve,jo të sinqert,jo të dinjitetshëm,pa moral njerzorë dhe patriotik,duke sjellur qytetarët shqipëtar,ma të varfërit në Evrop,duke Ngulfat dhe Mbytë Ndjenjat,për një jetë,me dinjitet dhe Liri !

Shqipëtareve të varfër,s’ju ka mbetur asgjë në jetë,pos Lekut !!!

Analizë nga Mr.sci.Smajl Hajrullahu

Check Also

“Bravo Notis, arrite të bindësh një tufë alabakësh…”, gazetari shfryn ndaj koncertit të nazistit

Ardhja e këngëtarit nazist grek Notis Sfakianakis mbrëmjen e djeshme në Shqipëri dhe koncerti i …

Leave a Reply