Kryefaqja / OPINION / BATAKQINJËT E BDI-së !

BATAKQINJËT E BDI-së !

Dje në Parlamentin e Maqedonisë, më në fund u aprovua Ligji mbi gjuhët që kalojn 20 % të popullatës, për të qenë zyrtare, krahas gjuhës maqedone, në ato vendbanime ku jetojn 20 % e popullatës !

Në vend se të ishte Miratuar ky Ligj dhe Marrëveshja e Ohërit në tanësi,

nga viti 2001-2004,Ligji u miratua së paku 14 vite vite më vonë,në vend

se të ishte avancuar,ky Ligj dhe MO-it në tanësi,Batakqinjët e BDI-së,tani krekosen se e Miratuan një Ligjë,që është dashur të Miratohej së paku 14 vite më parë ! Shqipëtaret për fajin e BDI-së,më shumë dhe PDSH-së më pak,për kët Ligj dhe për MO-it në plotëni,u vranë në mënyra të mistershme, burgosen,denuan Djemët ma të mirë të Kombit,Luftarët e Lirisë të cilët në vazhdimësi,punonin dhe tentonin që të Implementohej në afatin e duhur MO-it nga 2001-2004 !

Përkundër punës dhe sakrificës,të Djemëve ma të mirë të Kombit,Luftarëve të Lirisë ata ishin shënjestra e pushtusit sllavo-maqedon,që së bashku me Batakqinjët e BDI-së,i vritnin,burgosnin,gjykonin dhe denonin me denime kapitale,kështu veproi pushtusi sllavo-maqedon,për 17 vite me radhë,në bashkëpunim dhe bashkërendim me Batakqinjët e BDI-së !

Ishte pikrisht goditja e fuqishme dhe plasaritja e Bazamentit,të Rexhimit kriminal Gruevski-Ahmeti,nga Ushtria Çlirimitare Kombëtare e Riorganizuar,ajo që dha goditjen e sakt dhe të fundit,këtij Rexhimi Kriminal,me 09-10 maj 2015 në Lagjen e Trimave në Kumanovë,në Luftimet mes forcave të UÇK-re të Riorganizuara kundër mijëra forcave paramilitare,policore dhe ushtarake të pushtusit Rexhimit Kriminal,ndonëse të Tradhëtuar,jehona e këtyre pushkëve,preku Brukselin, Washingtonin,Berlinin,Londren preku Shkupin,Prishtinën dhe Tiranën,ndërsa prishi planet e Athinës,Shkupit,Beogradit dhe Moskës !

Me kët Ligjë të miratuar në vitin 2018,fiton pushtusi sllavo-maqedon në arenen Ndërkombëtare,kurse për tu Implementuar e gjithë MO-it,edhe pse asaj i ka kaluar boja,po nevoitka një shekullë punë,angazhim,sakrificë, vrasje,burgosje, tortura,denime të Djemëve ma të mirë të Kombit,Rinisë që jeton dhe vepron në Iliridë.Kjo vonesë dhe mos Implementim i MO-it, shihet qartazi se Politika dhe Politikanët,që është dashur ta Implementojn në teren, janë Politikan të shitur dhe Kuislinga !

Maqedonia për të egzistuar si shtet,ajo duhet ti plotësoj Kërkesat reale dhe të drejta të Shqipëtarve në Iliridë :

-Maqedonia duhet të jetë,shtet Konfederatë i përbër nga,

a) Shqipëtaret si etnitet në vete,

b) Maqedonët etnitet në vete.

-Duhet liruar të gjithë,të Burgosurit Politikë,

ata jan denuar,me Procese të Montuara Politike .

-Kompenzimi i tyre për vuajtjet e përjetuara,

-Vendosja e Kriminelëve të vërtet,para drejtësisë.

Nëse shteti maqedon dhe Qeveria,nuk ju ofrojn kët Shqipëtarve,si komprimisë për të qenë,Një shtet me dy Etni,atëhera kërkesat e Shqipëtarve,për periudhen pesë vjeqare do të jenë të drejta dhe reale,

do të krijojn shtetin e Iliridës,me mundësi Bashkimi trungut Amë Shqipërisë,kjo është e pandalshme,deshtën apo nuk deshten

sllavo-maqedonët,deshtën apo nuk deshtën spiunat dhe tradhëtaret,

Ilirida është Realitet,vetëm pritet jetësimi i saj në vepër,që kemi besimin

e madh,në Djemët dhe Vashat,ma të mira të Kombit,se do ta Implementojn Iliridën !

Koment-Saçip Isufi

Check Also

30 arsye pse jetoj ende në Shqipëri

Nga Eva Kushova Se këtu kam prindërit, motrat, vëllain, të afërmit e mi. Se flas …

Leave a Reply