Kryefaqja / OPINION / Kush  është Gjuragj Kastriot – Skenderbeg!i

Kush  është Gjuragj Kastriot – Skenderbeg!i

Njeriu  nga shqiptarët duhet të jetë gjithë çka por njeri jo , ai që e mohon të kaluarën e tij historike dhe ai që edhe në kohën e sotme e luan rolin e Hamzait në tradhtimin e historisë .  Nuk ka gjë më të rëndë se kur shqiptarët  ( disa ) në seri i lëshohen tradhtimit të kombit . Ai që e tradhton kombin , mjerë familja që e ka  : ngase të njëjtën është i gatshëm ta bëjë edhe ne familje.

Të neveritin shkrimet e  (disa )  hoch-staplerave , të cilët në mënyra te ndryshme janë futur në qendrat e ndryshme prej ku  mund të iu ndihet zëri më shumë ; nga ku  mund të “brohorasin “ më zhurmshëm kundër çdo gjëje shqiptare . Dhe po e bëjnë . Hoch-staplerat janë në një lidhje mafioze antishqiptare dhe si duket kjo lidhje mirë e koordinuar sjellë para të mëdha.
Nuk mundet njeriu të  quan nënën e tij të përdalë pa një interes madhor  e që janë parat. Por edhe këto të fëlliqura nuk janë vetëm sikur mos t`ishte edhe kërcënimi dhe shantazhimi që i shoqëron ato.
Të gjitha qasjet e këtyre antishqiptarëve në publik tregojnë që këta njerëz e kanë mizën nën kapuç  dhe se duhet  ashtu të flasin ; me sigurinë më të madhe mund të themi se bile bile  që i marrin tekstet e shkruara të gatshme  dhe se fundi janë vetëm” autor “ virtual të krimeve kundër kombit .

Më ka rënë në dorë libri i Predrag R. Petroviqit  me titull :   “ Ko su  Đurađ  Kastriot- Skenderbeg  i Kastrioti “  ( Kush janë Gjuragj Katriot-Skënderbeg dhe Katriotët  ) , botim i vitin 2016.Beograd.

Autori thotë se thirret në shumë fakte historike për të dëshmuar se Skënderbeu ishte serb.  Në këtë rast , roli im nuk është të bëj përgënjeshtrimin e çdo kapitulli të këtij libri shumë  vëllimor. Libri i ka 514 faqe me 110 shtojca dhe qindra fotokopje  të faksimileve të ndryshme. Për vërtetësinë e këtij  dokumentacioni  duhej të angazhohej ndonjë institucioni zyrtar .
Mjerë ne që jemi në këtë situate dhe kishte me qenë mirë të kishim një gjykatë speciale për sharlatanët tanë të shkrimit historiografik  , falsifikatorët ordiner të porositur.

Nga i njëjti autor e kemi edhe librin e dytë  : A është Vojsava , nëna e Gjuragj Katriotit – Skënderbeut

E kam një propozim që këto dy libra , të blihen dhe t`iu dërgohen lubonjave , nanove dhe të gjithë shmitave tjerë si peshkesh për punën e tyre me zell të madh kundër historisë sonë

Fahri Xharra, Gjakovë,08.01,18

Check Also

“Shqipëria lindi nga Zoti, shpëtoi nga rastësia, vdiq nga politikanët”

Nga Marin Mema/Sado e ashpër të duket kjo thënie e Faik Konicës ajo është tërësisht …

Leave a Reply