Kryefaqja / DIASPORË / 17 shkurt 2008 – 17 shkurt 2018

17 shkurt 2008 – 17 shkurt 2018

Gezuar të gjithëve ju Vëllezër dhe Motra, Shqiptarë të Kosovës. Shumë miq kam atje!!! Urime në ditën e Pavarësisë së lavdishme!!! Gezuar i te gjithë Shqiptareve, anë e kënd botës, pa marre parasysh qendrimin apo perkatesine fetare, partiake apo gjinore!!! Urime 10º vjetori I Pavarsis!!! Lavdi!!! Respekt!!! 17 shkurti do të mbetet në historinë e Popullit Shqiptar si një nga ngjarjet më të rëndësishme. Nje ngjarje historike per Motrat e Vellezerit te nje gjaku Kuq e Zi, qe na ndane me force prej njeri – tjetrit Kombin tone te dashur e shume paqesore!!! Atë ditë, u bë realitet ëndërra shekullore, themelimi dhe i një Shteti të Lirë e Sovran në trungun Iliro -Arbëror – Shqiptar. Populli im i dashun edhe i shum vuajtur Shqiptar te Kosoves qe keni pritur me shekuj e me vite per ket dite te shenjte, gezuar 18 vjetori i lirisë dhe 10 vjetori i Shteti, duke shpresuar per nji te ardhme me te ndritshme, drejte zhvillimit dhe perparimit, drejt dyerve te botes. Sot, pas dhjetë viteve të shtetësisë, Republika e Kosovës është një realitet i pamohueshëm në hartën gjeopolitike të botës!!! Sot feston Kosova, feston Republika, feston i Lirisë!!! Krejt Shqiptaria është n’ mahallë temen Kosova, Shqipëria, Malësia, Maqedonia, Cameria, Xhamadani vija vija o sa e madhe është Shqipëria!!! Te Bashkimi Kombëtar, Populli Shqiptarë i bashkuar nuk do të mposhtet kurrë!!! Të bashkuar askush nuk do ta mbyllë dot zemrën tonë kuq e zi!!! Kosovë një popull dje, sot dhe përgjithmonë thyejnë zinxhirët e tyre. Të gjithë Shqiptarët, në qoftë se ne jemi të bashkuar, kemi ndërtuar Kombin e Madhe që është Shqipëria, Shqipëri Etnikë!!! Ju përqafoj dhe lutem, me dashuri të madhe, për secilin prej jush dhe familjet tuaja. Kosovë dhe Ju jeni gjithmonë në zemrat e mia!!! Shpresoj shpejt të mund ta vizitoj Kosovën dhe t’ Ju përqafoj, secilin prej jush, personalisht!!! Lavdi dhe Respekt për Dardani!!! Rroftë Arbëria jonë e madhe!!! Lavdi të gjithë atyre që dhanë jetën për lirinë e Kosovës!!! Lavdi dhe shume Respekt Heronjeve qe derdhen gjak per kete dite te shenuar per Popullin tone Shqipetare!!! Paqa mbreterofte mbi tere Kombin tone te dashur dhe tere Njerezimin!!! Rrofte gjithe Herojte e Kombit tone qe u Sakrifikuan per Lirine e Drejtesine e Kombit tone!!! Rroft Liria e Shejt Rroft Dardania Sacra!!! Rroft Shqipëria Etnike!!! Lavdi dhe Respekt për Dardania!!! Lavdi dhe Respekt për Shqipëri Etnikë!!! Lavdi dhe Respekt për Kosovë!!! Rroft krejt Shqiptarija – Pelazgo – Illyrian nje nga shtetet me te vjetra nket planet dhe askush smund te na hup faren!!! Ne jete te jeteve, Rrofte Shqipëria dhe ata qe e duan ate!!! Shpirti i Arbrit nuk vdes kurrë!!! I Liris se Iliris!!! Autoctonus!!! Zoti e Bekofte Kosova!!! Zoti e Bekofte Shqipërinë dhe Shqiptarët!!!

Kryepeshkop +Aleksander I Shqipatrëve – Bir I Shqiponjës

Check Also

Votoni kandidatin shqiptar për Parlament të Gjenevës!

Kandidat Shqipëtar për Deputet në Parlamentin e Gjenevës në listën Nr.3,të PS,GE me 15 04 …

Leave a Reply