Kryefaqja / OPINION / Goditje për Haradinajn, anëtari i “Komosionit Bullqi” thotë se Kuvendi voton humbjen e 82 kilometrave katrorë

Goditje për Haradinajn, anëtari i “Komosionit Bullqi” thotë se Kuvendi voton humbjen e 82 kilometrave katrorë

Martin Berishaj, anëtar i Komisionit Shtetëror për demarkacionin, ka deklaruar se Kuvendi i Kosovës do të votojë të enjten marrëveshjen që Kosovës ia humb 82 kilometra katrorë.

Ai ka deklaruar se raporti i Komisionit Bulliqi është në kundërshtim të madh me vijën kufitare, të shënuar nga ish-komisioni.

Në Interaktiv, Berishaj ka thënë se edhe deklarata e përbashkët mes presidentëve të Kosovës dhe Malit të Zi, nuk prodhon efekt juridik. Sipas tij, këto shtojca janë refleks i punës së dobët të ish-komisionit.

“Këtu ratifikohet marrëveshja e vitit 2015 me disa shtojca, me raportin tonë që e kundërshton fund e krye vijën e shënuar nga komisioni i shkuar. Produkti final është se Malit të Zi i çohet letra se Kuvendi i Kosovës e ka kryer detyrën e vet nga marrëveshja e vjetër, të cilin Mali i Zi e ka ratifikuar”, ka thënë Berishaj.

Berishaj ka thënë se Komisioni Bulliqi ka gjetur më shumë se 25 gabime nga raporti i komisionit të shkuar.

“82 kilometra katrorë janë njësoj si rruga prej Prishtinës në Pejë, në një kilometër gjerësi. Njëjtë sa dy territore të shtetit të Vatikanit”, ka shtuar ai. “Deklaratë e presidentëve kurrë s’kishte ndodhë mos të kishte ndodhë paraprakisht gabime në shënim të kufirit”.

Check Also

Binjaket: Kastori e Pelluksi – Dioskuret

Me qeleshe binjaket e Zeusit. A thashe, me Q-E-L-E-SHE…kapic Plisi? A nuk jemi vetem ne …

Leave a Reply