Kryefaqja / LSHB / LSHB përshëndet vendimin e zyrtarizimit të gjuhës shqipe në IRJM dhe dënon ashpër sjelljet shoviniste të Gruevskit

LSHB përshëndet vendimin e zyrtarizimit të gjuhës shqipe në IRJM dhe dënon ashpër sjelljet shoviniste të Gruevskit

LSHB përshëndet vendimin e zyrtarizimit të gjuhës shqipe në IRJM dhe dënon ashpër sjelljet shoviniste të Gruevskit

Lëvizja për Shqipëri të Bashkuar ka përshëndetur votimin në Parlamentin e IRJM të ligjit të gjuhës shqipe.

Me anë të një deklarate, kryetari i Lëvizjes për Shqipëri të Bashkuar, z. Tahir Veliu thotë se ky votim është një e drejtë e ligjshme, e mohuar padrejtësht deri më sot. Gjithashtu, LSHB dënoi ashpër skenat e pahijshme dhe sjellet shoviniste të sllavobullgarit Nikola Gruevski.

Deklarata e plotë:

“Hyrja në fuqi e Ligjit për përdorimin e gjuhëve në IRJM është një e drejtë e ligjshme, e mohuar padrejtësht deri më sot. Përshëndes, përmisimin e pozitës së kombit shqiptar nën pushtimin sllavo-bullgar të shtetit artificial të IRJM-së, duke vlerësuar se derisa ta shohim ligjin e miratuar të rezervojmë deklarimet e mëtejshme.

Njëherit, reagojmë ashpër ndaj sjelljeve shoviniste, mesjetare të sllavobullgarve Gruevski e Ivanov dhe gjithë atyre që tentojnë që përmes sulmeve të na frikësojnë. Këtyre qenve andacak të këtij shteti hibrid u’a bëjmë me dije se jemi të gatshëm për çfarëdo, prandaj nëse u’a mban urdhëroni dhe provojeni forcën e shqiptarëve të bashkuar.”

Tahir Veliu

Kryetar i LSHB-së

Hyrja në fuqi e Ligjit për përdorimin e gjuhëve në IRJM është një e drejtë e ligjshme, e mohuar padrejtësht deri më sot….

Publié par Tahir Veliu – LSHB sur mercredi 14 mars 2018

Check Also

LSHB thirrje për bojkot, koncertit të këngëtarit nazist grek Notis Sfakianakis

D E K L A R A T Ë Lëvizja për Shqipëri të Bashkuar iu …

Leave a Reply