Kryefaqja / LAJME / Turqia plaçkit fshatrat kurde, ashtu siç bëri me fshatrat e Shqipërisë për mbi 525 vite

Turqia plaçkit fshatrat kurde, ashtu siç bëri me fshatrat e Shqipërisë për mbi 525 vite

Në rajonin Afrin të Sirisë së Veriut, ushtria turke, bandat ISIS / Al-Nusra jo vetëm që kryejnë masakra kundër popullatës civile, por edhe plaçkitin fshatrat dhe shtëpitë e vendasve kurdë.

Ushtria turke dhe bandat aleate po plaçkitin të gjitha fshatrat dhe nën-rrethet që kanë pushtuar në Siri Veriore. Sipas burimeve të besueshme, ushtria turke po i shtyn bandat të luftojnë duke i dhënë një fetva që pronat në fshatrat e pushtuara janë plaçkë e luftës dhe hallallit. Në këtë mënyrë, bandat janë duke plaçkitur gjithçka në fshatrat që hyjnë.

Raportet sugjerojnë se grupet e bandave ndajnë fshatrat e pushtuara mes vete dhe konfiskojnë pronat në fshatrat që bien në pjesën e tyre. Sipas njoftimeve, trupat turke hyjnë në fshatra pas plaçkitjes nga grupet e bandave.

Nga ana tjetër, pas daljes së pamjeve video nga “vjedhja e pulave” dhe sekuestrimi i traktorit të një fshati, ushtria turke u ka udhëzuar liderëve të bandës që të mos regjistrojnë asnjë video gjatë plaçkitjes dhe për të hequr targat e traktorëve të vjedhur dhe makina.

Check Also

Mielli i bukës që hamë në Shqipëri zhdoganohet si ushqim kafshësh në Serbi (tabelat & videot)

Një lloj mielli serb i rezervave të shtetit të atjeshme i magazinuar prej vitesh po …

Leave a Reply