Kryefaqja / HISTORI / Kur Selaniku fliste shqip dhe konsiderohej pjesë e Shqipërisë

Kur Selaniku fliste shqip dhe konsiderohej pjesë e Shqipërisë

Në këtë hartë të shekullit të nëntëmbëdhjetë të botuar në arabisht në Maltë, ‘territoret shqiptare’ (Arna’ut) shtrihen përtej Shqipërisë deri thellë në Maqedoni, duke përfshirë edhe Selanikun

Prania e numërt e shqiptarëve në Vilajetin e Selanikut ka bërë që për një kohë këto territore të merreshin si Shqipëri.

Portali shqiperiaebashkuar.al sjell një hartë të panjohur që përfshin një pjesë të mirë të Shqipërisë së sotme dhe Maqedonisë deri në Gadishullin e Halkidikës.

Edhe Epiri paraqitet si pjesë e territorit shqiptar.

 

Check Also

“Gjurmë Shqiptare”; Të pathënat e luftës së Trojës

Cilat janë të pathënat e luftës së Trojës? Çfarë fshihet në Iliadë dhe përse të …

Leave a Reply