Kryefaqja / Shqipëria e Bashkuar (page 3)

Shqipëria e Bashkuar

Historiani serb Miomir Gataloviç: Kosova filloi të çlirohej nga Serbia qysh në Brione në Plenumin e 53 të Partisë Komuniste

Historiani dr Miomir Gataloviç në bisedë me “Novosti” ka thënë se “Kushtetuta e 1974 definitivisht ka goditur themelin e secesionit të krahinës jugore”. Së bashku me Aleksandar Rankoviç në Plenumin e 53 të Brioneve ka rënë edhe Kosova. Rënia e njeriut të dytë të Jugosllavisë politikanët shqiptar me kuptimin e …

Më shumë

Historinë e kombit, që u përgjak në çdo kohë, do ta keni mësuese më të mirë, nëse mbështeteni në këto tri shtylla, dotë jeni në lartësi e duhur dhe të nderuar nga historia.

Ky është mesazhi! Shkruan: Afrim Morina Ka kohë që nuk jam paraqitur me shkrime të natyrave të ndryeshme. Mirëpo, duke i parë zhvillimet politike në trojet tona, edhe pse me vonesë, po e bëjë një analizë, që dikur e kam thënë vetëm më tre fjali, në fund të një shkrimi. …

Më shumë

Lexoni thirrjen e BL të Katërkollës dhe Shoqatës ORA

Bashkësia lokale e Katërkollës dhe Shoqata ORA kanë dalur me një thirrje për organet kompetente që në hapsirën kulturore në qytetin e Shasit, ku përfshihet edhe stadiumi, të mos lejojnë aktivitete të cilat janë në kundërshtim më funksionin e kësaj hapsire kulturore të cilin ligji e përcakton qartë, transmeton Ulqini …

Më shumë

E besuara e Merkelit në krye të BE-së

Ministrja gjermane e mbrojtjes, Ursula Von der Leyen do të jetë presidentja e re e Këshillit të Europës. Njeriu i besuar i Angela Merkel zëvendëson në këtë post Jean Claude Juncker. Emërimi i ministrit gjerman të mbrojtjes Ursula von der Leyen erdhi si një surprizë pasi kandidatët kryesorë u refuzuan. …

Më shumë

29 vjet nga Deklarata Kushtetuese e 2 korrikut

Sot bëhen 29 vjet që kur delegatët e atëhershëm të Kuvendit të Kosovës, miratuan Deklaratën Kushtetuese të pavarësisë së Kosovës, e njohur si Deklarata e 2 Korrikut. Në këtë ditë historike, Kosova është shpallur njësi e veçantë, në kuadër të federatës së atëhershme jugosllave. Deklarata Kushtetuese e 2 Korrikut të …

Më shumë
Loading...