Kryefaqja / TË NDRYSHME

TË NDRYSHME

Këto dy pije parandalojnë kancerin në tru

Gjatë hulumtimeve të bëra “Cancer Epidemology” shkencëtarët kanë studiuar mbi 300 burra e gra tek të cilët është diagnostifikuar gliomi-kanceri i trurit (ky është vetëm një tip i kancerit i cili fillon të rritet në tru).  Kur kanë krahasuar ndikimin e pirjes së kafeinës me ata të cilët nuk kanë tumor …

Më shumë

Shqiptari që bëri stemën e UÇK-së

Emblemat e para të UÇK-së ishin shtypur në një fabrikë tekstili në Zvicër. Ardhja e tyre për në Kosovë, siç tregon Adnan Asllani, aktivisti që bëri emblemën e UÇK-së, ishte përcjellë me vështirësi të njëjta sikurse edhe armatimi që hynte për ushtarët e UÇK-së. Stema e UÇK-së, që e bëri …

Më shumë

Le Figaro (1909): Shtatë kërkesat e shqiptarëve, drejtuar Parlamentit dhe Qeverisë së Perandorisë Osmane

Nga Aurenc Bebja*, Francë – 22 Mars 2017 Gazeta franceze, Le Figaro, ka botuar, me 7 shkurt 1909, një shkrim me titullin « Shqiptarët ». Bëhet fjalë për një shkresë të shqiptarëve të Shqipërisë veriore drejtuar ekskluzivisht Parlamentit dhe Qeverisë së Perandorisë Osmane. Marrëveshjet austro–turke dhe turko–bullgare vinin në rrezik identitetin shqiptar. …

Më shumë

Lashtësia e simbolit tonë kombtarë

Veçanërisht krenarë bëhemi kur kjo shenjë bëhet publikisht nga persona të njohur veçanërisht në botën e sportit dhe atë të artit… Shenja e shqiponjës e formuar me duart e kryqëzuara në gjoks, po bëhet përherë e më e përhapur si simbol shqiptarie. Veçanërisht krenarë bëhemi kur kjo shenjë bëhet publikisht …

Më shumë

Cili është kuptimi shqip i emrit Prevezë?

Preveza, një nga portet më të rëndësishme të Jonit, mban emër shqip. Ndonëse shteti grek nuk jep as dromcën më të vogël të përbërjes demografike të qytetit dhe rrethinave të tij, emri i tij flet për shquesën shqiptare për aq sa shkon mbamendja historike,  . Hamendje të shumta janë hedhur …

Më shumë
Loading...