Kryefaqja / TË NDRYSHME (page 2)

TË NDRYSHME

Kush e ka radhën?! Në fillim ishte Toplica, Molla e Kuqe, pastaj radhën e kishte Tivari, Ulqini e Plave e Gucia. Më vonë i erdhi radha Velesit, Prilepit, Manastirit, e pastaj i erdhi radha Çamërisë. Nuk mjafton grabitja e 1913.

Ne fillim ishte Toplica, Molla e Kuqe, pastaj radhen e kishte Tivari, Ulqini e Plave Gucia. Me vone i erdhi radha Velesit, Prilepit, Manastirit. E me vone i erdhi radha Camerise. Nuk mjafton grabitja e 1913. Por te mos ekzistoje as si emer.  Mallkim i madh te humbte emri. Dhe …

Më shumë

6 fakte interesante rreth Faik Konicës

Faik Konica është një nga personalitetet më në zë të kulturës dhe letërsisë shqiptare. Prozator dhe poet, publicist dhe estetist, kritik letrar dhe përkthyes, ai me veprën e tij të shumanshme pasuroi dhe ngriti në lartësi të reja fjalën shqipe dhe mendimin letrar shqiptar. Kastriotët.AL ka përzgjedhur disa fakte interesante …

Më shumë

“Elementi kryesor i kontrollit shoqërorë është strategjia e hutimit, e cila nënkupton largimin e vëmemndjes së publikut nga çështjet e rëndësishme dhe ndryshimet e vendosura nga elitat politike dhe ekonomike,…”

Elementi kryesor i kontrollit shoqërorë është strategjia e hutimit, e cila nënkupton largimin e vëmemndjes së publikut nga çështjet e rëndësishme dhe ndryshimet e vendosura nga elitat politike dhe ekonomike, përmes teknikës së përmbytjes ose hutime të vazhdueshme përmbytëse dhe informacionit të parëndësishëm. – Naom Chomsky – (1928) është një …

Më shumë

Zbuloni si është jeta e grave shqiptare në ushtri

Prej vitesh tashmë si pjesë e Forcave të Armatosura të Shqipërisë është përfshirë edhe gjysma tjetër e popullsisë, ajo e femrave. Këto i tregojnë më së miri çdo vit edhe ceremonitë e përcjelljes së rekrutëve të rinj. Nën/kolonele, Alda Sula dhe Majore Enkelejda Tyrku, ndanë me ne eksperiencën si ushtarake …

Më shumë