Kryefaqja / TË NDRYSHME (page 3)

TË NDRYSHME

​Si ndikon vitamina C në shëndetin e zemrës

Vitamina C është e njohur për rëndësinë që ka në shëndetin e njeriut në përgjithësi. Më poshtë u rendisim disa nga efektet që kjo vitaminë ka për zemrën: Parandalon sëmundjet e enëve të gjakut të zemrës duke i rritur nivelet natyrale të glutationit, i cili i mbron arteret e zemrës. …

Më shumë

Disa arsye pse duhet të konsumoni limon për çdo ditë

Po jetojmë në një botë ku limonada përbëhet prej shijeve artificiale që derivojnë nga limonët natyral”, pati pohuar me të drejtë Alfred E. Newman. Përveç sasive të mëdha të vitaminës C, limonët përmbajnë riboflavin, tiaminë, hekurin, magnezin, acid pantotenik, fibër, vitaminë B6, kalium, bakër, kalcium dhe folatë. Limonët madje mbronin …

Më shumë

Mësuesja shqiptare, ndër më të mirat në botë

Një mësuese shqiptare është përzgjedhur për herë të parë, në mesin e 50 finalistëve për “Global teacher Prize 2019”, në garë për çmimin prej 1 mln dollarësh. Ajo është Liljana Luani, mësuesja e mirënjohur e cila u vlerësua një vit më parë si “Mësuesja e vitit” në Shqipëri. Liljana ka …

Më shumë

Telemundo: Vizitoni Shqipërinë, xhevahir në Ballkan!

Spanjollët anembanë botës duhet të vizitojnë Shqipërinë, xhevahirin e Ballkanit”. Kjo ishte thirrja e një prej mediave më të njohura madrilene, “Telemundo”, përmes një artikulli të fundit. Sipas gazetarëve spanjollë, të njohësh Shqipërinë të nevojitet një udhëtim përmes historisë dhe bukurisë të jashtëzakonshme të natyrës. “Dëshirojmë ta njohim këtë tregim …

Më shumë

Ndërsa ne flemë gjumë, Serbia vjedh në UNESCO lahutën

Ndërkohë që ne nuk bëjmë asgjë tjetër përveçse flemë gjumë, një tjetër pasuri shpirtërore e shqiptarëve është vjedhur nga një vend fqinj. Serbia ka regjistruar në listën e UNESCO-s për mbrojtjen e përkohshme të trashëgimisë së paprekshme këndimin me lahutë. Shoqërimi me këngë në performimin me lahutë (gusle) është tanimë …

Më shumë
Loading...