Kryefaqja / TË NDRYSHME (page 5)

TË NDRYSHME

Blyta: 100% e njerëzve të shëndetshëm janë në gjendje të bëjnë fëmijë, 98% prej tyre s’mund të krijojnë njerëz

Këtë javë në emisionin “Talk” i ftuar ishte Prof. ASC. Dr. Afrim Blyta, Specialist i neuropsikiaturës, dhe tema që u diskutua ishte “Prindërimi, të udhëzosh gjeneratën e ardhshme dhe të falësh gjeneratën e kaluar”. Një temë interesante ku u diskutuan problemet e sotme. Marrëdhëniet prindërore, roli prind-fëmijë, qëllimi, objektivat dhe …

Më shumë

“Gjithçka në jetë ndodh në kohën e duhur”

“Njoh njerëz që janë diplomuar në moshën 21 vjeçare dhe nuk kanë gjetur një punë, as kur kanë mbushur 27 vjeçë. Njoh njerëz që janë diplomuar në moshën 25 vjeçare dhe kanë gjetur punë menjëherë. Njoh njerëz që nuk kanë shkuar asnjëherë në universitet, por e kanë kuptuar se çfarë …

Më shumë

Kush e ka radhën?! Në fillim ishte Toplica, Molla e Kuqe, pastaj radhën e kishte Tivari, Ulqini e Plave e Gucia. Më vonë i erdhi radha Velesit, Prilepit, Manastirit, e pastaj i erdhi radha Çamërisë. Nuk mjafton grabitja e 1913.

Ne fillim ishte Toplica, Molla e Kuqe, pastaj radhen e kishte Tivari, Ulqini e Plave Gucia. Me vone i erdhi radha Velesit, Prilepit, Manastirit. E me vone i erdhi radha Camerise. Nuk mjafton grabitja e 1913. Por te mos ekzistoje as si emer.  Mallkim i madh te humbte emri. Dhe …

Më shumë

6 fakte interesante rreth Faik Konicës

Faik Konica është një nga personalitetet më në zë të kulturës dhe letërsisë shqiptare. Prozator dhe poet, publicist dhe estetist, kritik letrar dhe përkthyes, ai me veprën e tij të shumanshme pasuroi dhe ngriti në lartësi të reja fjalën shqipe dhe mendimin letrar shqiptar. Kastriotët.AL ka përzgjedhur disa fakte interesante …

Më shumë

“Elementi kryesor i kontrollit shoqërorë është strategjia e hutimit, e cila nënkupton largimin e vëmemndjes së publikut nga çështjet e rëndësishme dhe ndryshimet e vendosura nga elitat politike dhe ekonomike,…”

Elementi kryesor i kontrollit shoqërorë është strategjia e hutimit, e cila nënkupton largimin e vëmemndjes së publikut nga çështjet e rëndësishme dhe ndryshimet e vendosura nga elitat politike dhe ekonomike, përmes teknikës së përmbytjes ose hutime të vazhdueshme përmbytëse dhe informacionit të parëndësishëm. – Naom Chomsky – (1928) është një …

Më shumë
Loading...