Kryefaqja / KULTURË (page 10)

KULTURË

GJUHA SHQIPE

Shqip shkruaj, gjuhën time e flas, krenarë në jetë, të tjerat vijnë pas, gjuhën shqipe flas me shpirt unë buças, Shqipëri nëna ime  në çdo çast të therras, gjithesisë me këtë  gjuhe të bukur , i shkruaj dhe i flas, gjuhën time shkruaj dhe bukur e flas,  ajo është më …

Më shumë

LARGONI PËRQARJEN

Largoni përqarjen ,lakminë dhe zilinë, largoni urretjen , interesin dhe tradhëtinë, ti bashkojmë komb edhe atdhe,  t’a bashkojmë si dikur Shqipërinë, unik dhe me luftë e fituam lirinë, pse tash në paqe përmbi një shekull, kush po ia vret atdheut dhe kombit  ende shpresën, dritën ,ëndërrat,  qëllimin mirëqenjen dhe ardhmërinë, …

Më shumë

DIKUR DERDHËM GJAK

Dikur derdhëm gjak  dhe jetën dhuruam për liri,  o babai im Jusuf , o Heroi i atdheut tonë zgjohu , zgjohu përsëri, shikoje tuajin atdhe , dhe tuajën bijë, unë  jam gjaku i juaj që thërras fuqishëm për shtet  parti dhe drejtësi, unë u tërhoqa sot zvarrë ,  sot po …

Më shumë

O ATDHE I QESHUR DHE I BLERUAR!

O atdhe i bleruar , i qeshur, i gëzuar, aromë plotë i lulëzuar, lule flutura krahëshruara vallën kanë filluar, me rrezet e diellit që herët ty të kanë vërshuar, ndjeju i qeshur, ndjeju i gëzuar, i puthur, i përkedhelur nga unë në ëndërr dhe i zgjuar, i përqafuar, i dashur …

Më shumë

Folklori shqiptar ka rrënjë të thella…

Dr. Ermira Ymeraj Ciklet themelorë të këngëve të ringjalljes (llazoret, evangjelizmoi, rusicat, kalimeret), dikur këngë rituale të të kremteve të krishtera, sot janë kryesisht këngë të repertorit të fëmijëve, këngë-lodra, shpesh pa lidhje të drejtpërdrejtë me besimin në ringjalljen. Si ka ndodhur ky proces? S. Fetiu: Jo, nuk kanë qenë …

Më shumë

KUMANOVA THËRRET BASHKIMIN DHE LIRINË

Kumanova thërret bashkimin dhe lirinë, thërret kombin , thërret Shqipërinë, thërret Kosovën , thërret fuqishëm Çamerinë , motra ime e robëruar Luginë, Plavë, Gusi me rrethinë, Iliridën motrën tuaj barbarët sllav duan t’a përpijnë, ne në Lagjen e Trimave në Kumanovën heroike, një zë të vetëm e lëshuam për tërë …

Më shumë
Loading...