Kryefaqja / KULTURË (page 3)

KULTURË

Feja e pellazgëve ka qenë natyralizmi, perënditë e tyre ishin personifikime të forcave, që lëvizin e veprojnë në natyrë

Feja e Pellazgëve Të gjitha shkrimet e lashtësisë na njoftojnë se pellazgët ishin një popull plot ndjenja tepër fetare dhe se gjithë mitologjia antike u atribuohet atyre. Ky mendim nuk duhet kundërshtuar. Sa për mendimin e sotëm, se pellazgët kanë pësuar ndikimin fetar të fenikasve dhe të mesopotamasve të tjerë …

Më shumë

Thënie mbi shqiptarët e Shqipërinë

“…duam vetëm bashkimin dhe unitetin e racës shqiptare, përparimin e saj intelektual dhe ekonomik me qëllim që të bëhemi mjaft të fortë për të kundërshtuar atë që synon të na përpijë ne…” – Ismail Qemali “Shqipëria u takon shqiptarëve dhe jo komunitetit ndërkombëtarë.” – (Aldo Merkoci, Reuters, 2013) “Koha është e maskarenjve, …

Më shumë

Prej nga e ka prejardhjen emri “shqiptar”?

Sigurisht se të gjithë shqiptarëve u intereson e kaluara historike e aq më shumë emri me të cilën përfaqësohen si popull. Çdo shqiptar e ka obligim kombëtar, por edhe moral që ta mësojë kuptimin e emrit me të cilin quhet ai. Në vazhdim, Portalb ua sjellë 12 tezat më të …

Më shumë

‘Çdo Shqiptar krijon nji Shqipní mbas qejfit të vet’

Disa mendime nga Ernest Koliqi për shqiptarët që merren përditë me politikë! Mendime aktuale… Fjalë e foli… Shqiptarve, përgjithësisht, u pelqen politika. Jo aqë ajo qi me ânë të nji përpjekjeje vepruese ka qellim ndertues, por ajo qi shfren në bisedime tue ndejë në kafehâne ase rreth nji tryeze shtrue …

Më shumë

“Shqiptarët e mjerë presin që Europa të vijë sot a nesër t’i shpëtojë…”

Më poshtë një përbledhje e thënieve të Faik Konicsë, për Shqipërinë dhe shqiptarët. Sa e sa marrëzi, sa e sa poshtërsi e krime janë bërë në emër të së gjorës Shqipëri! Shqiptarët e mjerë presin që Evropa të vijë sot a nesër t’i shpëtojë. Është nevojë të themi, të bërtasim …

Më shumë

NJË KËSHILLË E VYESHME PËR TË RINJTË NGA HASAN PRISHTINA

Po sjellim këtu thënien e një shqiptari të madh e të papërseritshëm, Hasan Prishtinës: “Ti je i ri, me një të ardhme që unë ta uroj të lumtur për të mirën e Shqipërisë. Uroj që të jesh me shpirt të pastër, i papërlyer, me ideale të reja. Ti duhet të …

Më shumë

Çfarë humbe mos e kërko, ç’ke në dorë mos e lësho! 150 Fjalë të Urta nga Veriu i Shqipërisë

– Amanetin e mban toka. SHKODËR – Amanetin as deti nuk e mban, e qet në lëndinë. Dukagjin – Burri o të mbyt, o të fal; i ligu as të mbyt, as të fal. Shkodër – Besa asht ma e fortë se vdekja. KRUJË – Besa e burrit, pesha e …

Më shumë
Loading...