Kryefaqja / HISTORI (page 4)

HISTORI

Dokumenti i CIA-së: Në Kosovë nuk ka turq, ata i krijojë Serbia për të zhdukur identitetin shqiptar

Në dokumentin e CIA-së të vitit 1951 tregon politikën e poshtër serbo-komuniste kundër identiteti kombëtar shqiptar, duke tentuar më çdo kusht për të zbehur ndjenjat kombëtare të shqiptarëve në ish-Jugosllavi, shrua fmimages.net Dokumenti i CIA-së Autoritetet jugosllave shfrytëzuan injorancën e popullatës së shqiptarëve  me pretekstin se ata ishin turq për …

Më shumë

Falë këtij gjeniu bota na quan Albania

Më 23 korrik të vitit 90 në Aleksandri, provincë romake, Egjipt – lindi Klaudius Ptolemy (Ptolemeu), astrolog, muzikolog, matematicien, shkrimtar dhe gjeograf. Prejardhja e saktë e tij nuk dihet. Disa thonë se ishte romak, të tjerë thonë, helen, por nisur nga emri ‘Ptolemy’, ai mund të ketë qenë me prejardhje …

Më shumë

Urdhëri i Enver Hoxha, për të hequr festën e Bajramit dhe Pashkët

Sipas porosisë së Enver Hoxhës, KQ i Partisë së Punës së Shqipërisë, në vitin 1967, lëshon vendimin për heqjen e festave të Bajramit dhe Pashkëve. Në dosjen arkivore nr. 191, F.14/A.P viti 1967 zbardhen disa nga drejtimet kryesore të politikës dhe ideologjisë së Partisë Komuniste në luftën kundër fesë, trasnmeton …

Më shumë