Kryefaqja / HISTORI (page 41)

HISTORI

Në Kosovë, forcat serbe vranë 1392 fëmijë

Në luftën e fundit në Kosovë, forcat ushtarake, policore dhe paramilitare kanë vrarë rreth 11 840 persona. Në mesin e tyre, 1 mijë e 392 janë fëmijë, ndërkaq edhe më i dhimbshëm është fakti se nga ta 296 kanë qenë nën moshën 15 vjeçare. Këto shifra kanë dalë nga historiani …

Më shumë

30 Fëmijë nën 3 vjeç të masakruar nga grekët në Çamëri

Nga Abedin Rakipi  Burimet historike të historianëve, dëshmitarëve okularë dhe ushtarakëve grekë janë të tejmbushura me prova dhe dëshmi të masakrës që përjetuan myslimanët e Çamërisë. Gjithmonë e më shumë burime pohojnë gjithashtu se oficerët britanikët e inkurajuan Zervën ti dëbonte çamët nga shtëpitë e tyre. Koloneli Chris Woodhouse njëkohësisht …

Më shumë

Kur trojet thërrasin, gjuha përgjigjet!

Nga Edlira Troplini-Abdurahmani Çamërishtja, veçanësia, bukuria dhe domethënia e saj, ngjallin nga dita në ditë kureshtjen e mendjeve të hapura dhe kërkuese…. Por, para se të hidhemi tek një temë e tillë, e cila gjithmonë të tërheq e të pasionon, duhet t’i shpreh dy fjalë lexuesit, si shqiptare, thjesht e …

Më shumë
Loading...