Kryefaqja / HISTORI (page 44)

HISTORI

30 Fëmijë nën 3 vjeç të masakruar nga grekët në Çamëri

Nga Abedin Rakipi  Burimet historike të historianëve, dëshmitarëve okularë dhe ushtarakëve grekë janë të tejmbushura me prova dhe dëshmi të masakrës që përjetuan myslimanët e Çamërisë. Gjithmonë e më shumë burime pohojnë gjithashtu se oficerët britanikët e inkurajuan Zervën ti dëbonte çamët nga shtëpitë e tyre. Koloneli Chris Woodhouse njëkohësisht …

Më shumë

Kur trojet thërrasin, gjuha përgjigjet!

Nga Edlira Troplini-Abdurahmani Çamërishtja, veçanësia, bukuria dhe domethënia e saj, ngjallin nga dita në ditë kureshtjen e mendjeve të hapura dhe kërkuese…. Por, para se të hidhemi tek një temë e tillë, e cila gjithmonë të tërheq e të pasionon, duhet t’i shpreh dy fjalë lexuesit, si shqiptare, thjesht e …

Më shumë

Dosja 1912-2015: Të gjitha incidentet mes Tiranës dhe Athinës

Nga masakra ndaj çamëve deri tek kufiri detar, një histori e marrëdhënieve plot tension mes Shqipërisë dhe Greqisë Debati për kishën e Shën Thanasit në Dhërmi është përplasja më e fundit në një varg të gjatë incidentesh mes Tiranës dhe Athinës. Gazeta “Tirana Observer” hedh një vështrim të të gjitha …

Më shumë

Në jug të Çamërisë së sotme, jeton gjaku im, gjaku yt, gjaku juaj, që nuk mund të falet e të tjetërsohet!

Trojet Iliro-pellazge dhe pretendimet e ekstremistëve grekë Nga Eglantina BAJRAMI Fuqitë e Mëdha, në 1913 për të penguar daljen e Rusisë në Adriatik si dhe për të kënaqur aspiratat territoriale të monarkive ballkanike, si Bullgarisë, Malit të Zi, Greqisë e Serbisë, të cilat kishin fituar luftën kundër Perandorisë Osmane, miratuan …

Më shumë
Loading...