Kryefaqja / HISTORI (page 48)

HISTORI

Shtatë ditët e Kuvendit të Vlorës, 28 nëntor-4 dhjetor 1912

Kuvendi i mbajtur nga 28 nëntori deri në 7 dhjetor 1912 njihet nga botimi i procesverbaleve të shtatë ditëve të tij në gazetën “Përlindja e Shqipërisë” (numrat 6-11, janar-shkurt 1914) drejtuar nga Dhimitër Berati dhe ribotimin pas tij nga Lef Nosi në fletoret e tij “Dokumente Historike” nr. 1(1924)-nr. 12(1925). …

Më shumë

Shqiptarët humbën shumë prej popujve ardhacakë

Gjon Keka* Politolog Është tepër e qartë se populli shqiptarë vërtetë ka kundërshtuar dhe luftuar në çdo kohë kundër pushtuesit barbar otoman dhe shtrirjes së ideologjisë së saj në trojet arbërore europiane.Duhet ditur poashtu tani se sulltanizmi është kërcënimi më urgjentë i kombit shqiptar europian.Kombi shqiptar duhet luftuar atë – …

Më shumë

Fjalimi i Hasan Prishtinës në varrimin e Luigj Gurakuqit 

Hasan Prishtina u ndodh në Itali kur u vra Luigj Gurakuqi, madje ai ka mbajtur fjalën mortore në ceremoninë e varrimit të atdhetarit Gurakuqi, në Bari të Italisë, në mars 1925. Lexojeni të plotë fjalimin e Hasan Prishtinës: Një atdhetar, idealisti i shquar shqiptar Luigj Gurakuqi ra dëshmor prej dorës …

Më shumë

Trungu familjar nuk blihet, i ashtuquajturi Mehmet Prishtina

Komuna e Vushtrrisë dhe pasardhësi tani i vetëm i Hasan Prishtinës, Hakan Berisha, kurrsesi ta gjejnë qetësinë dhe rehatinë, nga siç thonë “mashtrimet e njëpasnjëshme dhe përpjekjet për ta blerë trungun familjar të Hasan Prishtinës, nga një Mehmet, që nuk është hiq Prishtina, por Aliuka, i Polacit. Shfaqjet e fundit, …

Më shumë
Loading...