Kryefaqja / HISTORI (page 7)

HISTORI

Enver Hoxha për fenë

“Për ti zhdukur praktikat fetare ne duhet ti luftojmë ato sidomos me frymën revolucionare dhe patriotike. Le të marrim çështjen e praktikave fetare myslimane. Gjatë 14 shekujve ato ruajnë karakterin e unitetit arab, të dominimit arab me anën e fesë dhe kurani është libri i këtij ligji. Çdo gjë tek …

Më shumë

5 pikëpytjet për Enver Hoxhën, që kurrë s’u zbuluan

Enver Hoxha, ish-diktatori komunist, në kujtimet e tij e kalon periudhën e rinisë si revolucionar, por kurrë nuk jepen përmasat reale te aktivitetit, trasnmeton Gazeta Metro. Nje nga misteret e mëdha të Enver Hoxhës është padyshim dhe ardhja e tij në krye të Partisë Komuniste më 8 nëntor 1941. Në …

Më shumë

Hundëzakët, ilirë të harruar

Shkruan: Fahri XHARRA Aty ku puqen Afganistani, Pakistani, Taxhikistani dhe Kina, aty është Hundëza. Është një vend 2500 m mbi nivelin e detit dhe rrethohet me male 7 mijë metërshe të larta. Banorët janë arë-bërës(bujq), janë popull trupgjatë, me lëkurë të bardhë dhe mollëza të kuqe, shumica e tyre me …

Më shumë

SHQIPTARËT I DHANË EUROPËS DY QYTETËRIME TË MËDHA

Ja disa fragmente nga disa përgjigje të drejtuar miqëve të Facebook-it dhe që po i përhap këtu më gjerë në mënyrë që të vëj në dritë disa elemente të historisë së lashtë të Dodonës dhe që të mos ketë ndonjë shteg dyshimi.Këtë e bëj siç duket në studimet dhe hulumtimet …

Më shumë

HARMONIA FETARE NË SHQIPËRI SIPAS MITOLOGJISË SKËNDERIANE

Mitologjia skënderiane e studiuesit Dhosi Liperi pasqyron një epokë historike të gjatë. Mishëron gjithashtu dhe përpjekjet e pandërprera të shqiptarëve për liri. Pajton elementet fetare heterogjene dhe armiqësore të tyre dhe shfaqet kështu si pioniere e bashkimit kombëtar. Adhurimi i popullit ndaj Skënderbeut s’ka kufi. Ka ardhur nga dashuria e …

Më shumë
Loading...