Kryefaqja / THËNIE

THËNIE

12-të shprehje nga Mit’hat Frashëri për shqiptarët

Ja çfarë thotë Mit’hat Frashëri për shqiptarët: 1- Shqiptari prej natyre është kotësidashës, plot vanitet dhe egoizëm. Nuk i pëlqen kurrë të shohë dhe të njohë fajin dhe të metën e tij: i pëlqen kurdoherë të ngarkojë një tjetër. 2- Shqiptarët, megjithëse në pjesën më të madhe myslimanë, nuk e kanë …

Më shumë

Thëniet e Avniut nga Elbasani po trondisin rrjetin

Nëse do ta dëgjoni vetja do ju duket fare kot para tij. Në Elbasan e shohin me keqardhje, transmeton KJ.Por, nëse do të flisje me atë, edhe filozofët më të njohur do ta kishin zili.Në një video të shpërndarë nga informim.al do të kuptoni se çfarë fshihet përtej asaj që …

Më shumë

Porosia e Ded Gjo Lulit: Ne kemi vetëm një flamur!

Në gushtin e vitit 1910, Dedë Gjo Luli me luftëtarët e vet u ndesh me kral Nikollën në fshatin Vrellë. – Unë kam miq të mëdhenj, si Rusinë, dhe flamurin tim e njeh gjithë bota – u tha Krali. – Futuni nën hijen e flamurit tim dhe t’i biem së …

Më shumë