Kryefaqja / THËNIE (page 4)

THËNIE

Cili duhet të jetë ideali ynë?

“Cili duhet të jetë ideali ynë? Duhet të jetë madhëria dhe nderi i shqiptarit, njësia dhe bashkimi i kombit, lumturia dhe përparimi i përgjithshëm.” – Mit’hat Frashëri

Më shumë

Disa thënie nga Dritëro Agolli

“S’gjen dhimbje më të madhe në ke parëNjerinë e ndershëm në mjerim e vaj,Tek lutet i përulur, zemërvrarëDhe ndihmë e shpresë pret nga maskarai” “Ç’pret nga një botë, ku i mashtruari turpërohet më shumë se sa mashtruesi.” “Vetëm gjuha e muzikës, verës dhe dashurisë nuk ka nevojë të përkthehet”. “Nëse …

Më shumë

Thënie nga Konfuci

“Nëse mendon për një vit, mbill një farë; nëse mendon për dhjetë vjet, mbill pemë; nëse mendon për 100 vjet, atëherë mbill Arsim.” – Konfuci

Më shumë
Loading...