Kryefaqja / THËNIE (page 5)

THËNIE

Tradhti është edhe kur mbjell farëra, që janë kundër interesave të kombit dhe gjallërisë kolektive të popullit

“Tradhti nuk është vetëm të ikësh nga balli i luftës. Tradhti është edhe kur mbjell farëra, që janë kundër interesave të kombit dhe gjallërisë kolektive të popullit. […] Një klimë e fortë [kombëtare], një riorganizim shoqëror, një disiplinë dhe rregullim i të gjitha klasave të popullit dhe interesave të tyre, …

Më shumë

Çerçiz Topulli

O Ju pasardhësit tonë  Hidhni sytë nga historia  Ku të gjeni rrënjë gjaku  Aty është dhe Shqipëria.” – Çerçiz Topulli

Më shumë

Trojet shqiptare nuk janë të varfëra …

“Trojet shqiptare nuk janë të varfëra, por të varfëra i bënë kjo klasë politike, që është nën ndikimin e shteteve fqinje, armike dhe pushtuese të më shumë se gjysmës së trojeve tona.” – Kastriot Berishaj

Më shumë

Thënie nga Gjergj Kastrioti

“Për një zemër të butë dhe një shpirt të virtytshëm, mirëqenia e përgjithshme e popullit tënd është kënaqësia më e madhe që mund të përjetohet.” – Gjergj Kastrioti

Më shumë
Loading...