Kryefaqja / PERSONALITETE

PERSONALITETE

Kush është Adem Jashari

Adem Jashari, u lind më 28 nëntor 1955 në Prekaz, Drenicë, komuna e Skënderajt. Ishte djali i tretë i Shaban Jasharit dhe Zahide Jasharit. Ka mbaruar shkollën e mesme teknike në Skënderaj. I ati, Shabani pas Luftës së Dytë Botërore kishte punuar mësues në fshatra të Drenicës, por kishte rënë …

Më shumë

Gruaja që e arsimoi kombin, Sevasti Qiriazi

Autobiografia e Sevasti Qiriazit e titulluar “Jeta ime” është ndër veprat më të mira të historisë shqiptare të periudhës së Rilindjes. Libri fillimisht është shkruar në anglisht kurse në shqip është botuar në vitin 2016. Ky është një libër që duhet ta lexojnë të gjithë dhe të përfshihet si tekst …

Më shumë

Adem Dahri, koloneli i UÇK-së nga Çamëria

“Guximi dhe trimëria, pjekuria dhe maturia e tij e bënë njeriun më të besueshëm dhe më të dashur. Luftëtarët e shikonin atë jo vetëm si bashkëluftëtar apo udhëheqës, por si shok, si vëlla dhe si prind”. Adem Dahri ishte nga krahina etnike e Shqipërisë së Jugut, Çamëria që është pushtuar …

Më shumë

Adem Jashari – Simbol i kombit

Legjendari Adem Jashari Si nga legjendat dhe Mitologjia, ashtu edhe nga Bibla dhe Kurani kemi mësuar se çdo popull ka katër kalorës. Ata janë: Historia, Sëmundja; Vdekja dhe i katërti, Fati sëbashku me të Vërtetën. Sipas Mitologjisë, kalorësi i parë, Historia, është kalorësi që i tregon popullit të tij se …

Më shumë
Loading...