Kryefaqja / OPINION

OPINION

Nga Don Lush Gjergji: Gjergj Kastrioti- Skënderbeu – “Moisiu arbëror”

Kaluan 552 vjet pas vdekjes së tij. Shumëçka ka shkruar historiografia botërore, diçka më pak ajo arbërore dhe shqiptare. Megjithatë kemi mjaft elemente për ta portretizuar dhe paraqitur atë në dimensione historike dhe aktuale. Figura e tij zgjon gjithnjë shumë mendime, vlerësime, shqyrtime, këndvështrime, deri te kundërshtimi, urrejtja, keqinterpretimi, frika …

Më shumë

Shpopullimi si më e madhja emergjencë kombëtare

Unë nuk do të rresht së thëni se zbrazja e Shqipërisë, sidomos në zonat malore e rurale, në qytetet apo qytezat e një niveli të dytë në krahasim me qytetet e mëdhaja si Tirana, Durrësi, Vlora, Shkodra apo Lezha, është një fatkeqësi kombëtare. Dhe kjo është emergjenca kryesore në vend: …

Më shumë

PUSHTETI RAPORT FORCE APO APARAT DHUNE?

Dr. Muhamet Aliu Raporti i forcave i ngritur mbi paradigmat e shëndosha, mbi elementet esenciale të dhënie marrjes, populli, shteti, kombi, definon pushtetin me gjithë qëndrueshmërinë. Mbi gjithë ekzemplarin e instancave të ngritura, rritët e përforcohet vlera e këtij raporti, duke fuqizuar rrolin e konkurrencës nga intelekti e deri te …

Më shumë

Pse u bëmë popull i vogël kur ishim i madh

Muhamet Aliu – LSHB Për ta vlerësuar drejtë situatën në të cilën ndodhemi, para se të ndërtojmë një plan veprimi , për kombin e ndarë e territorin e copëtuar, në konditat disproporcionale në mes të sotmes e historisë, konsideroj se duhet ti parashtrojmë vetes disa pyetje: “Pse u bëmë popull …

Më shumë
Loading...