Kryefaqja / OPINION (page 2)

OPINION

Hoxhallarët duan ta vrasin kulturën dhe historinë shqiptare në Iliridë

Nga. Afrim Caka 1 – (“Sipas ish kryeministri sllavobullgar Nikolla Gruevskit dhe shqiptarofobëve të tjerë si ai, shqiptari i mirë është vëtëm shqiptari vdekur, shqiptari i paditur, i paarsimuar, analfabet…”)2 – Sipas këtij hoxhe (“kopil e qenë bir qeni”) nga Shkupi: “Shqiptarët e kanë obligim kuranor që të mesojnë arabisht …

Më shumë

1001 arsye për të mos i thënë mirupafshim Shqipërisë

Nxitur nga letra e pedagoges Silvana Begaj ku ajo i thotë mirupafshim Shqipërisë për një sërë arsyesh që përmblidhen me fatkeqësisht të pavdekshmen “ky vend s’bëhet,” pyetëm ndjekësit tanë në Facebook dhe Instagram pse vendosën të jetojnë dhe të punojnë në Shqipëri në vend të emigrojnë diku gjetkë. Letrat që …

Më shumë

Nga Don Lush Gjergji: Gjergj Kastrioti- Skënderbeu – “Moisiu arbëror”

Kaluan 552 vjet pas vdekjes së tij. Shumëçka ka shkruar historiografia botërore, diçka më pak ajo arbërore dhe shqiptare. Megjithatë kemi mjaft elemente për ta portretizuar dhe paraqitur atë në dimensione historike dhe aktuale. Figura e tij zgjon gjithnjë shumë mendime, vlerësime, shqyrtime, këndvështrime, deri te kundërshtimi, urrejtja, keqinterpretimi, frika …

Më shumë

Shpopullimi si më e madhja emergjencë kombëtare

Unë nuk do të rresht së thëni se zbrazja e Shqipërisë, sidomos në zonat malore e rurale, në qytetet apo qytezat e një niveli të dytë në krahasim me qytetet e mëdhaja si Tirana, Durrësi, Vlora, Shkodra apo Lezha, është një fatkeqësi kombëtare. Dhe kjo është emergjenca kryesore në vend: …

Më shumë

PUSHTETI RAPORT FORCE APO APARAT DHUNE?

Dr. Muhamet Aliu Raporti i forcave i ngritur mbi paradigmat e shëndosha, mbi elementet esenciale të dhënie marrjes, populli, shteti, kombi, definon pushtetin me gjithë qëndrueshmërinë. Mbi gjithë ekzemplarin e instancave të ngritura, rritët e përforcohet vlera e këtij raporti, duke fuqizuar rrolin e konkurrencës nga intelekti e deri te …

Më shumë

Pse u bëmë popull i vogël kur ishim i madh

Muhamet Aliu – LSHB Për ta vlerësuar drejtë situatën në të cilën ndodhemi, para se të ndërtojmë një plan veprimi , për kombin e ndarë e territorin e copëtuar, në konditat disproporcionale në mes të sotmes e historisë, konsideroj se duhet ti parashtrojmë vetes disa pyetje: “Pse u bëmë popull …

Më shumë
Loading...