Kryefaqja / OPINION (page 203)

OPINION

Me pallavra “patriotike” nuk shpëtohet Lugina e Preshevës!

Shkruan: Nehat Hyseni Shqiptarët janë populli i fundit në kontinentin e Europës në rrugëtimin e tyre të vonuar drejt emancipimit shoqëror, ekonomik, kulturor e politik.  Por, paradoksalisht, ata janë të parët në retorikën e tyre “patriotike”, me plotë folklorizëm, zhurmë e poterë deri në qiell, por pa vepra konkrete, dhe …

Më shumë

Medeoni-Meduni-Meteoni fortesa jone Ilire !

Shkruan:Shqipe Hoxha    Medeon origjina ilire e rrënjës MED,nga emri i Perëndisë ilire Medaur, mbrojtës i Rizoni-Risani i lashtë. Mariano Bolizza me 1614, përshkruan MEDEON se është i vendosur në një kodër të bukur në një të çarë në mal, në mes të dy maleve të tjera, me pamje të …

Më shumë

PA KOSOVË E ÇAMËRI, NUK DO TË KET AS SHQIPËRI !

Shkruan:Zijadin Brahimi Një Shqipëri Londineze nuk mundet të egzistoj si kombë, pa i mbledhur edhe pjesët tjera që ju kan coptuar e okupuar nga pushtusit,fëqinjët tanë të cilët akoma kan apetite pushtuese. Shqipëria Londineze duhet të jetë AMË,sikurse Bletët që e kanë AMËN dhe të gjitha bletët i grumbullohen rreth …

Më shumë

Dy kryetarë që na shkuan si dy qyqarë!

Shkruan: Nehat Hyseni  Demokracia e brishtë në trojet shqiptare, kudo që janë, ashtu si dhe pjesës tjetër të Europës juglindore, na solli tregun e lirë politik të pluralizmit partiak, rezultoi me instalimin e garës për pushtet dhe për funksione drejtuese të punëve publike e shoqërore. Edhepse kjo garë për pushtet …

Më shumë

BAC, U KRY !

Serbia u kthye me Listen e Çetnikve edhe ate në Kuvendin dhe Qeverin e Kosovës dhe gjë sbëhet pa than ata po. Territori u shit Njëher Maqedonisë,pastaj Malit të Zi mbi  9’000 ha.Me shqipëri skemi problem,e se sa do ti humbim  me Serbin mbetet mu pa sa po humbim,se te …

Më shumë

Mos na e “koritni’ kombin !

Shqiptaret janë kudo. Dhe sukseset e tyre ne bote po shihen çdo dite. Por , në orët e mësimit , aty ku mësohet shkenca t`i fusish fëmijët në kështjellën e robërisë mendore , fanatizmit prapanik , humbjes se ardhmërisë shkencore dhe korijes se kombit është me shume se një marrëzi …

Më shumë

Danaj: Shqipëria Natyrale është “Engjëlli” I Paqes Rajonale

(Fragment nga libri “Engjëlli” I Paqes dhe Djajte e Luftes”) Dr. Koco Danaj Kryetar I Lista për shqipëri natyrale ………Ju thoni “Shqipëria e madhe (natyrore) ose lufta e re ballkanike”, ju lutem të ma sqaroni hollësisht tezën tuaj? Në fillim me lejoni të bëj një ndërhyrje miqesore, por të domosdoshme. …

Më shumë