Kryefaqja / OPINION (page 205)

OPINION

Çfarë qasje raciste – Albanofobike e Akademisë malazeze të Shkencave dhe Arteve!

R.I. Çfarë qasje raciste – Albanofobike e Akademisë malazeze të Shkencave dhe Arteve! Ajo në Fjalorin e fundit shpjegon se Amerikanizimi është pranim/dhënie (me vetëdëshirë) e karakteristikave amerikane, mënyrës së jetuarit, menduarit, kulturës etj. Ndërkaq, Albanizimi qenka kur popujve tjerë iu imponohet gjuha shqipe, kultura e zakonet.  Vazhdon më tej dhe …

Më shumë

Institucionet shtetërore si gjenerator krizash

Në Republikën e Maqedonisë institucionet shtetërore shumë herë kanë qenë dhe vazhdojnë të jenë burim respektivisht gjenerator të krizave etnike me pasoja shumë të rënda për qytetarët e vendit dhe për vetë shtetin. Kostoja e këtyre krizave në të shumtën e rasteve përveç dëmeve në sferën ekonomike, në humbjen e …

Më shumë

Politika, Reforma dhe Shqipëria xhungël!

Nga : Aleksandër Rrema Pritshmëria e reformës për t’u votuar, ka nxjerrë sëfundmi risi të reja, si ajo e Eskobarit Balili dhe fenomenin Shukri të përfolur shumë në këto kohë tepër të nxehta për situatën në vend. Natyrisht me këto ngjarje politika kështu fiton kohë, duke debatuar publikisht dhe duke …

Më shumë

U R O J M Ë

              të gjithë qytetarët e Komunës së Bujanocit për konstituimin e suksesshëm të Kuvendit Komunal të Bujanocit, në mbledhjen e 16 majit 2016. Gjithashtu, urojmë zgjedhjen e Kryetarit të ri të Komunës së Bujanocit, z. Shaip Kamberi,  si dhe Kryetarit të KK, z. Jonuz …

Më shumë

Robëria e thellë kombëtare

Themelimi i LRBSH-së dhe burgimi i dytë i Adem Demaçit (1)“Sa më larg të shikoni prapa, aq më larg ka gjasa të shihni. Nëse je duke ecur përmes ferrit, mos ndalo”! / Uinston Çurçill   Prof. Dr. Hakif Bajrami   Epoka demaçiane u lind në rrethana të robërisë së thellë …

Më shumë

Të jesh i ri Shqiptar në Maqedoni

Suat IdriziTë jesh i ri është privilegj, por aq sa është privilegj aq është edhe sfidë. Rinia është ardhmëria e një vendi, nëse një vend dëshiron të ndryshojë ardhmërinë, sëpari duhet të ndryshojë rininë. Sot të jesh i ri Shqiptarë në Maqedoni do të thotë: Të jesh një i ri …

Më shumë

A po afrohen skenare të përgjakshme rreth Maqedonisë?!

Savash Veliu Për momentin Maqedonia është në agjendën e interest gjepolitikë dhe gjeostrategjikë të UE-së dhe SHBA-së, edhepse shumë pasive si Guvërmente e veçmas administrata e Obamës e cila katër vitet e fundit të mandatit të dytë kaloi symbyllazi mbi interesat strategjike dhe ate ekonomike të rajonit, boshllëk të cilën …

Më shumë