Kryefaqja / OPINION (page 217)

OPINION

Edhe Perëndia vuan nga idiotizmi i shqiptarëve

Nga Aurel Dasareti, USA, ekspert i shkencave ushtarake-psikologjike ([email protected]) Unë (dhe familjarët e mi) nuk kam asnjë Konflikt Interesi në trojet arbërore. Aktiviteti im motivohet vetëm prej dashurisë ndaj atdheut të gjyshërve të mi. Ashtu që, detyra ime atdhetare (vullnetare) nuk është t`u jap shqiptarëve atë që është objektivisht më …

Më shumë

Flet Mersin Pollozhani:Si u themelua dhe u harrua Ilirida!

Shqiptarët në Maqedoni në fund të viteve të tëtëtdhjeta të shekullit të kaluar ishin në një diskriminim të paparë, i cili në disa segmente i ngjante aparteidit ,duke filluar nga mohimi i të drejtat kolektive e deri te ato individuale.Ata diskriminoheshin dhe diferencoheshin në punësim, ishin të privuar nga shkollimi …

Më shumë

Lufto për Atdheun tënd

I afrohem greminës dhe futem brenda tunelit të pafund. Aty, të shtrirë për toke, shoh qenie shqiptare: duken të vdekur, por unë e di që janë duke fjetur.  Të lexosh një artikull të mirëfilltë, për lexuesin e mirë do të thotë të njohësh personalitetin dhe mendësinë e një të panjohuri, …

Më shumë

Paradokset e një politike!

Nga Frashër Racaj Të jetosh sot si një politikan duhet të jesh edhe një programatist për situata të caktuara nepër të cilat po kalon shoqëria jonë në këtë pjesë të Shqipërisë veriore dhe të përballet më sfidat, që ti imopnon situata aspak e mirë politko-ekonomike. Të ushtrosh pushtetin shtetëror në …

Më shumë

Protesta apo Pranvera Shqiptare!

Fati i popullit shqiptar në Shqipërinë veriore mbas luftës çlirimtare të Ushtrisë Çlirimtare të Kosovës u përball më vështirësi të ekzistencës në fazen emergjente për strehim, ngase forcat kriminale pushtuese të Serbisë kishin djegur, masakruar e vrarë afro 15 000 shqiptarë të pafajshëm duke e zbatuar Projektin e tokës së …

Më shumë
Loading...