Kryefaqja / OPINION (page 30)

OPINION

OXHAKU RUSË

Politika dhe Politikanët Shqipëtar,në shtetin e Kosovës,edhe në kët pragë të dhjetë vjetorit të Pavarsisë,sillen dhe pështillen rrethë Oxhakut Rusë, në Rezidencen e Behxhet Pacollit.Aty mirren vendime,aty rregullohen punët personale,aty ndahet gjahu,kush me çka të mirret,duke plaqkitur paranë publike dhe njersën e Shqipëtarve,që nga Çlirimi me 12 qershor 1999.Këtu jan …

Më shumë

Zyrtare: BE-ja nuk ia kërkon Serbisë njohjen e Kosovës

Strategjia e Bashkimit Evropian, që pritet të publikohet nesër, i referohet në shumë raste Kosovës dhe Serbisë. Aty kërkohet normalizimi i raporteve ndërmjet dy vendeve në mënyrë që ato të ecin në rrugën drejt integrimit në BE. Sido që të jetë, BE-ja Serbisë ia kërkon një marrëveshje juridikisht obligative, që …

Më shumë

ÇIFUTËT DHE ARBËRORËT Çifutët

Nga Muharrem Blakaj Çifutët i pushtuan dhe i larguan nga atdheu i tyre (nga toka e premtuar) armiqtë barbarë. Për dymijë vjet, me strajcë në shpinë dhe dinjitetin në gji, u dyndën nëpër botë, të ndarë në grupe të vogla duke kërkuar “konak” në vende dhe mes popujsh të huaj. …

Më shumë

Rekordi i kobshëm i korruptimit të votës së lirë dhe sfidat aktuale të preshevarëve

Shkruan: Nehat Hyseni Uragani i “revolucionit islamik” në Luginë dhe në komunën e Preshevës filloi stuhishëm para tre vitesh, paralelisht me Lëvizjen “Besa” në Maqedoni. Me shumë para e përplot “humanitet”, si dhe me xhihadizëm “revolucionar”, ata paralajmëruan epokën e revolucionit islamik në këtë pjesë të gjeografisë shqiptare në Serbinë …

Më shumë

Masakrat nuk harrohen

                    Shpesh më akuzojnë që po e ripërtërij të kaluarën dhe se po ngjalli shumë shpirtra që nuk pajtohen me mua . Çelësi i ardhmërisë sonë të shëndetshme është në ndriçimin e së kaluarës sonë . Secili në shoqërinë tonë e …

Më shumë